Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren: nabeschouwing

Waasland-Beveren, met nieuwkomers Ghish en Lepoint vanaf de aftrap in de basis, trok met veel goede moed naar het Guldesporenstadion. Ook da Silva werd voor zijn goede invalbeurten van afgelopen weken beloond met een basisplaats. Maar het was de thuisploeg die het eerste half uur voor zijn rekening nam. De wedstrijd begon met kleine kansjes voor Kortrijk via Nfor en Kamghain, even wel zonder gevaar. De eerste echt grote kans voor de thuisploeg kwam er via També die de bal op het hoofd van Zukanovic schilderde, maar deze laatste kopte net over doel. Maar het was uitstel van executie. Op een corner aarzelfde zowel Clepkens als de verdediging en kon Mitrovic vrij inkoppen. En Kortrijk bleef komen. Opnieuw op corner kon ditmaal Pavlovic vrijwel op dezelfde manier als Mitrovic de bal in doel koppen. Op twee minuten tijd stonden we dus 2-0 in het krijt. Maar wie dacht dat Waasland-Beveren uitgeteld was, had het bij het verkeerde eind. Die achterstand leek plots het sein om een tandje bij te steken en volop voor de aansluitingstreffer te gaan. In het laatste kwartier van de eerste helft begon Waasland-Beveren dan ook aardig te combineren en dat resulteerde in enkele kansen voor onder meer Farssi en Da Silva. Deze laatste trapte een hoekschop rechtstreeks op doel en doelman Keet had alle moeite van de wereld om de bal nog over doel te tikken.

Na de rust ging Waasland-Beveren verder op het elan van het laatste kwartier van eerste helft. Het speelde bij momenten Kortrijk helemaal weg. Vooral ook de inbreng van een sterke Ghadir zorgde ervoor dat er vooraan twee afspeelpunten waren en dus ook het middenveld makkelijker kon meeschuiven. De eerste grote kans kwam er dan ook snel. Da Silva trapte een bal hard op doel, maar die werd uit doel geranseld. Niet door doelman Keet weliswaar, wel door Zukanovic. Op de beelden is het duidelijk te zien dat deze het schot van Da Silva met de hand uit doel klopt. Dit had rood en penalty moeten zijn! Na de niet gefloten strafschoppen op Brugge en Standard en vorige week tegen Genk kregen we opnieuw geen kans om van op de elfmeter te scoren. De aansluitingstreffer kwam er dan toch. Lepoint bracht de bal mooi bij Da Silva (moet het nog gezegd worden dat deze opnieuw een erg sterke match speelde?) die Keet kon verslaan. Ondertussen waren ook onze supporters aan een geweldige wedstrijd bezig. Ze stuwden onze ploeg naar voren en dat resulteerde in opnieuw een kans. En wat voor 1! Ghadir kopte de bal in doel, maar deze goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ook nu weer durven we op basis van de televisiebeelden zwaar twijfelen aan deze beslissing. Even later opnieuw een heet standje toen doelman Keet een schot niet goed kon klemmen en de bal over zich liet springen, gelukkig voor hem net over in plaats van onder de daklat. Het geluk stond gisteren helemaal niet aan onze zijde. Ondertussen had ook onze nieuwkomer Lepoint al het veld moeten verlaten met een tweede gele kaart. Opnieuw onterecht als je het ons vraagt. Zijn eerste gele kaart kreeg hij na een omhaal in de grote backlijn. De Kortrijkse verdediger kopte laag waardoor er een contact was. Maar het was helemaal niet de bedoeling van Lepoint om de verdediger te raken, hij wilde gewoon op doel trappen. Als dit al niet meer mag, moet elke omhaal bestraft worden, want er kan altijd iemand in je rug naar de bal proberen koppen. De tweede gele was misschien nog meer ten onrechte. Eerst werd een (zware!) fout op Da Silva niet bestraft en in diezelfde actie probeert Lepoint de bal te ontfutselen, zonder te tacklen. Blijkbaar was dit voldoende voor een tweede gele kaart. Dat Mitrovic even voor tijd ook een overbodige tweede gele kaart kreeg, is slechts voor de statistieken, want even later klonk het fluitsignaal.