Waasland-Beveren – AA Gent

Waasland-Beveren werd vanavond pas in de slotfase uitgeteld door KAA Gent. Het werd 0-2. Iedereen was het er na de match over eens dat de thuisploeg minstens een punt verdiende, en op basis van een sterke tweede helft misschien meer.

De omstandigheden – het was voetballen in een loden warmte – waren niet ideaal om er een mooie wedstrijd van te maken. Waasland-Beveren, met D’Ulivo op de rechts- en Farssi op de linksback, moest in de beginfase van de wedstrijd vooral controleren en deed dat goed. Gent kon slechts af en toe dreigen, maar Clepkens kwam nooit in de problemen. Na de drinkpauze kwam Waasland-Beveren opzetten. De eerste grote kans kwam er via een opnieuw nuttige Plut wiens kopbal door doelman Padt gered werd. Vlak voor rust opnieuw twee grote mogelijkheden voor Waasland-Beveren. Ladrière claimde een penalty en even later scoorde hij zelfs maar de lijnrechter zag buitenspel.

Na de rust was de eerste grote kans voor Gent, maar het schot van Brüls belandde op de dwarsligger. Dat kan ik ook, moet Dugary gedacht hebben. Zijn prachtig vluchtschot ging vlak over de kruising in de tribune. Trainer Dirk Geeraerd bracht er vervolgens Da Silva in, en mede door zijn inbreng werd Gent volledig weggedrukt. Ook het publiek zette zich volledig achter de thuisploeg. Hij dribbelde meteen de verdediging van Gent op een hoopje, maar kon net niet afwerken. Ondertussen was ook Farssi de backlijn ingedribbeld, maar ook hij kon niet afwerken. Bij een volgende grote kans voor Waasland-Beveren kon Arzo de bal in de kleine backlijn ontzetten. Op de tegenaanval schiet Van Der Bruggen de 0-1 op het bord. Waasland-Beveren gaat nu nog meer aanvallen, en Gent kan hiervan profiteren. Na voorbereidend werk van Conté schiet Brüls de 0-2 hoog in het doel en konden de boeken toe.

Waasland-Beveren verdiende vandaag veel meer dan deze 0-2 nederlaag. Iedereen was het er na de wedstrijd over eens dat deze ploeg niet lang meer zal moeten wachten op een overwinning. In de wetenschap dat er de volgende weken nog enkele nieuwkomers speelklaar zullen geraken, mogen we hopen dat de details die nu nog het verschil maken de volgende weken in ons voordeel zullen uitdraaien.

De club wenst bij deze ook onze supporters van harte te bedanken voor de schitterende sfeer. In de tweede helft was de vocale steun bij wijlen indrukwekkend. Bedankt supporters, we hopen jullie binnenkort een overwinning in ruil te geven.

Waasland-Beveren speelde met: Clepkens, Farssi, D’Ulivo, Lardenoit, Belhocine, Sibum, Mendy (46′ Blondelle), Dugary (81′ Snelders), Ladriere, Cavens (76′ Da Silva), Plut.