Beloften struikelen in Bergen

Ondanks een verdienstelijke wedstrijd, heeft een vroeg doelpunt en eentje op slag van rust, de mannen van Tim Bavré de das omgedaan. Er stonden amper 90 seconden op de teller toen de thuisploeg al met een 1-0 bonus verder mocht. Zwak inspelen na vrijschop waardoor de Bergense spitsen mekaar knap aan het werk konden zetten en dito scoren. Waasland-Beveren was niet aangeslagen en bleef vanuit een goeie organisatie druk naar voor zetten. Een vrijschop van Hakan belandde in de buurt van de kruising op het kader, maar de verdiende gelijkmaker was maar even uitgesteld. Een hoekschop van Hakan werd goed voorgezet door Arne Van Den Eynde en de aanstormende Cathoir kon net voor het verstrijken van het eerste kwartier de 1-1 binnen lopen. WB bleef doorgaan op zijn elan en even voorbij het half uur kwam het ei zo na op 1-2. Een hoekschop met dezelfde hoofdrolspelers als bij de gelijkmaker, werd ditmaal door Yannick Cathoir binnenkant voet op de doelman en helaas niet naast de doelman getrapt. Een goeie combinatie van de gastheren door de as werd in de korte hoek keurig afgewerkt waardoor Bergen in de 43ste minuut ietwat fortuinlijk met 2-1 naar de thee mocht.

Waasland-Beveren begon overtuigend aan de tweede helft, maar echt grote kansen bleven uit en omdat ook Mons nog weinig dreigde, bleef het doelgevaar in de beide doelmonden beperkt. In het slot van de wedstrijd nam WB wat meer risico door met een mannetje minder achteraan te spelen. Met goeie infiltraties en looplijnen kwam het nog enkele keren gevaarlijk opzetten, maar de Bergense sluitpost stond attent te keepen. Na 4 op 6 werd dus met 2-1 verloren, maar de prestatie van vrijdagavond mocht gezien worden. Sam Vermeylen was de enige A-kernspeler. Maandag 8 oktober om 20h komt Lierse naar het sportcomplex van Puyenbeke.