Beloften zwaar onderuit tegen Lierse

Na een ontgoochelende eerste helft en een veel betere tweede, hebben de beloften van Waasland-Beveren maandagavond in het sportcomplex Puyenbeke fors verloren van Lierse. In een bewogen eerste half uur waarin Kassim Doumbia na 20 minuten met rood werd uitgesloten, liepen de bezoekers vlot naar 0-3 weg. Het tegendoelpunt in de 39ste minuut van Ladrière, was de voorbode van een sterke tweede helft, maar in het wedstrijdslot werd de kloof, niet in verhouding tot het wedstrijdbeeld, verder uitgediept.

De mannen van Tim Bavré begonnen te nonchalant aan de wedstrijd waardoor balverlies in de tiende minuut leidde naar de 0-1. Na 20 minuten werd een fout in het middenveld op Cathoir niet gefloten en uit de tegenaanval kwam een voorzet vanop de flank gevolgd door een schot dat met een handreflex op de doellijn door Doumbia werd beroerd. Kassim mocht vertrekken met rood en op strafschop werd de score verdubbeld. WB was even van slag waardoor de bezoekers in de 24ste minuut vrolijk door de as mochten combineren en vroeg in de wedstrijd het pleit beslecht leek. Coach Bavré deed er alles aan om zijn jongens scherp te krijgen voor een slotoffensiefje en dat werd in de 39ste minuut bekroond met de 1-3 na een mooie overhoekse trap van Ladrière in de benedenhoek.

Waasland-Beveren vatte het tweede bedrijf aan met een wervelend offensief dat Lierse deed wankelen en de ene na de andere aanval volgde. De aansluitingstreffer hing een half uur lang in de lucht en o.a. Beliaev en Ladrière waren meermaals dichtbij de 2-3. Maar het spreekwoordelijke doek viel in de 75ste minuut toen het 1-4 werd. De 1-5 twee minuten later was enkel nog voor de statistieken van belang. En nog weigerde WB de handdoek te werpen waardoor Denis Beliaev tot tweemaal toe (bal werd een keertje van de lijn gekeerd) de 2–5 aan de voet had. Ondanks een te slappe eerste helft, geeft de 1-5 eindstand een vertekend beeld, want op basis van een knap half uur na rust, behoorde een remonte tot de mogelijkheden. Aanstaande vrijdag 12 oktober om 19.30 uur staat op Daknam het voorspel van het “grote” Wase derby van 31 oktober op het programma.

Kwamen aan de aftrap tegen Lierse:
Collin Coosemans, Troy Rensing, Sam Gijsbrechts, Kassim Doumbia, Siebe Blondelle, Yannick Cathoir, Benoît Ladrière, Arne Van Den Eynde, Nathan Volckerick, Daniël Cruz en Denis Beliaev

Bankzitters: Ruben Coppens, Michiel Clippelaer, Karim El Ouahidi, Dean Van Den Winckel, Joell De Smet, Can Hakan en Filipe Moutinho Da Silva Joao.

Vervangingen:
45e minuut: Troy Rensing door Dean Van Den Winckel
82e minuut: Daniël Cruz door Joell De Smet en Ladrière door Moutinho Da Silva Joao
85e minuut: Karim door Siebe