Nabeschouwing Beerschot – WB

Waasland-Beveren behaalde vanavond,3 november, op het Kiel zijn tweede overwinning van het seizoen. Het versloeg Beerschot met 1-2. Doelpuntenmakers Cavens en Lepoint zorgden voor een enorm deugddoende overwinning.

Jurgen Cavens kreeg – mede door de afwezigheid van Ghadir en Badash – het vertrouwen van trainer Dirk Geeraerd en in de derde minuut bedankte hij zijn coach met een heerlijk doelpunt. Het was Lepoint die met een listige assist de ex-Beerschotter in schietpositie bracht. Het schot van Cavens ging loeihard tegen de netten. Het meeste balbezit was in deze eerste helft wel voor de thuisploeg. Ze moesten door de vroege achterstand komen en dat deden ze ook. Ze creëerden kans na kans maar een subliem spelende Colin Coosemans was niet te passeren vanavond. Hij bracht redding op kansen van De Decker, Mununga en François. Da Silva zag zijn bal bij een zeldzame tegenprik op de daklat belanden. We gingen rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft kon Waasland-Beveren iets beter weerstaan aan de druk van Beerschot, al was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg We herinneren ons vooral die van Hernan Losada die tegen de paal trapte. Trainer Adrie Koster greep halverwege de tweede helft in en bracht Veselinovic op het veld. Dat loonde meteen, want na een mooie actie van Losada kon de boomlange spits de bal al vallend in doel werken. De meegereisde suppporters uit Beveren vreesden toen dat Beerschot op en over WB zou gaan, maar niets was minder waar. Farssi stak een goed lopende Lepoint diep en die stiftte schitterend doelman Vanlangendonck. Waasland-Beveren moest nog twee keer de adem inhouden, maar Beerschot kon niet meer scoren.

En zo nemen we de drie punten mee naar de Freethiel. En dit doet enorm veel deugd. Niet in het minst voor al onze supporters (vandaag waren opnieuw zo’n 500 supporters onze ploeg komen aanmoedigen!) die deze overwinning echt verdienden. En dat er heel wat meeval mee gemoeid was, mogen we vanavond even vergeten. We hebben dit seizoen al genoeg tegenslag gehad. Door deze overwinning geven we de rode lantaarn opnieuw aan Cercle Brugge en lopen we drie punten in op concurrenten Lierse en Charleroi. We doen dus opnieuw mee en we zullen blijven vechten!