Nabeschouwing WB-Club Brugge

Gisteren, 17 november, verloor onze club met zware 2-6 cijfers voor een uitverkocht Freethielstadion. Waar we dachten misschien wel een punt of zelfs drie punten thuis te houden, werd het een ware afstraffing. Club Brugge walste over een niet goed spelend Waasland-Beveren.

Al na 12 minuten stond de eerste goal voor Club op het bord. Bacca kan scoren na een mooie aanval. Twee minuten later was het Rafaelov, na een klutsbal op de lat, die de 0-2 mocht aanleveren. Diezelfde scoorde ook de 0-3, wat meteen de ruststand werd. Na de rust was er dan toch voor WB een grote kans, maar Cavens kon net niet bij de voorzet van Wesley Sonck. Het is Club Brugge die met Lestienne de volgende goal maakt. 0-5. Ook ex-SKB Björn Vleminckx pakte zijn graantje mee. Hij mocht invallen en de laatste goal maken voor Club. De eer-redders voor WB kwamen er van Ladrière en Sonck (penalty door fout op Plut).

Door het verlies van WB, winst van Cercle en gelijkspel van Charleroi komt WB onderaan het klassement. Het wordt zaak voor onze spelers om de volgende wedstrijden het roer om te gooien en volop voor de winst te gaan, te beginnen met KV Mechelen. Een ding was zeker, aan onze supporters zal het niet gelegen hebben.