Beloften: spektakelmatch met knotsgek scoreverloop

De beloften van Waasland-Beveren zijn maandagavond, 19/08, niet onopgemerkt aan hun seizoen begonnen. De moeilijke verplaatsing naar Gent leverde niet alleen 6 doelpunten op die keurig werden verdeeld, vooral het spektaculaire scoreverloop benaderde dat van Antwerp-Vitosja Sofia van vele jaren geleden en om te weten hoe destijds de score op de Bosuil evolueeerde, doen de jongere lezers er goed aan dit veslagje tot het einde te lezen.

De beide coaches hadden voor dit openingsduel de beschikking over heel wat A-kernspelers waardoor o.a. Glen De Boeck en David Penneman aandachtige toeschouwers waren in het Beverse kamp.

Voor beloftencoach Bavré blijft het weerzien met zijn vorige werkgever altijd wel iets speciaals en het was zijn team dat de wedstrijd lanceerde, maar wellicht niet op de manier zoals Tim het scenario in gedachten had. Een te korte terugspeelbal van Blondelle noopte doelman Steppe tot een foutieve  ingreep. Rood voor Kenny, een strafschop tegen en Joëll De Smet die geslachtofferd werd voor reservedoelman Brent Van Steenlant, was het harde verdict waarop de bezoekers al na 5 minuten spelen met een numerieke minderheid en een 1-0 achterstand op een lastige achtervolging waren aangewezen. Veel hinder van deze noodgedwongen omzetting kende WB niet en er werden zelfs enkele kleine kansen gesprokkeld. In de 28ste minuut kon Coulibaly echter de 2-0  binnen koppen en in het slotkwartier van de eerste helft was een attente keeper Van Steenlant nodig om de 2-0 tussenstand op de bordjes te houden.

Maman bleef na rust met een dijbeenblessure in de kleedkamer en Ruben Stuer kwam hem vervangen. Met de 50ste minuut in zicht zette de thuisploeg een actie op rechts op die alweer door Coulibaly werd afgerond. Voor de bezoekers was de vervelende 3-0 het sein om het geweer van schouder te veranderen en resoluut voor het offensief te kiezen. Veselinovic kopte een voorzet van Blondelle nipt naast en een alom aanwezige Rowell bleef kwistig strooien met afgmeten lange passing richting Santos en Emond, maar fungeerde tevens als slot op de deur voor onze defensie.
De 3-1 kwam er in de 73ste minuut. Voorzet Emond naar Veselinovic die de bal controleerde en in één tijd in de linkerhoek binnen knalde. Gent leek aangeslagen en WB maakte gretig gebruik van de vertwijfeling bij de tegenstander. In de 80ste minuut gaf Bjorn Vermeulen een voorzet, Veselinovic kopte naar de grond waardoor de doelman de bal niet kon klemmen en het leder in de goal zag verdwijnen. Even later verving Tom Vermeiren Sam Gijsbrechts en het onwaarschijnlijke gebeurde in de 85ste minuut. Fout op Dalibor Veselinovic en Jonathan Rowell mocht zijn sterke prestatie vanop de stip verzilveren met de 3-3. Bijna was het Antwerp-Sofia-scenario identiek, maar een vrijschop van uitblinker Rowell ging naast. Het laatste fluitsignaal werd in het Beverse kamp als een overwinnng onthaald en gezien de getoonde mentaliteit na de 3-0 achterstand en mannetjemindersituatie kunnen we weinig op dat gevoel tegen hebben.

Opstelling Waasland-Beveren:
Kenny Steppe (na 5 minuten vervangen door Brent Van Steenlant), Bjorn Vermeulen, Sam Gijsbrechts (82ste minuut vervangen door Tom Vermeiren), Joell De Smet (na 5 minuten van het veld omwille rode kaart voor Steppe), Siebe Blondelle, Jonathan Rowell, Renaud Emond, Alex Luyckx, Dalibor Veselinovic, Hanan Maman (45ste minuut vervangen door Ruben Stuer) en Christian Santos.
Overige bankzitters waren Nathan Volckerick en Timothy Smet.

Aanstaande vrijdag 23 augustus om 19.30 uur nemen onze beloften het op Puyenbeke op tegen de doublures van Dessel Sport in het kader van de Beker van België en volgende week maandag 26 augustus om 19.30 uur treden onze jongens op de Freethiel aan tegen Oostende. Een drukke agenda dus, maar na de ultieme opsteker van maandagavond zal de honger naar meer van dat moois niet ontbreken.