do 07-08-2014

David Addy en David Destorme voorgesteld

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Nieuwkomers David Addy (21-02-1990) en David Destorme (30-08-1979) werden donderdagmiddag voorgesteld aan de pers. Addy, een linksachter die ook een rijtje hoger uit de voeten kan, heeft een contract van twee jaar op de Freethiel met optie op een derde. Destorme, die als aanvallende middenvelder geboekstaafd staat, wordt in zijn laatste contractjaar bij KV Mechelen voor één seizoen ter beschikking gesteld aan Waasland-Beveren, dat een optie heeft om hem een jaar langer op de Freethiel te houden.

Beide spelers trainen intussen ongeveer een week mee met de spelersgroep en zijn intussen ook speelgerechtigd. Trainer Ronny Van Geneugden is opgetogen met de transfers van de twee Davids: “David Destorme past perfect binnen het klimaat in de kleedkamer, hij past zich snel aan. Met zijn ervaring en kwaliteiten dwingt hij ook respect af binnen de groep. David Addy toont zich op training, hij coacht ook veel. Addy is technisch goed, is hard in de duels en kan aanvallende impulsen brengen.”

Wat hadden de spelers zelf te zeggen bij hun overgang naar de Freethiel?

David Addy: “Ik ben emotioneel en roep vaak als ik op het veld sta. Ik ben dan ook echt een andere persoon, een beetje ‘crazy’. Maar ik ben wie ik ben. Ik ben blij met deze nieuwe stap in mijn carrière. Het is een nieuwe kans voor mij, hopelijk ben ik even succesvol als in mijn periode in Portugal. De coach geeft me alvast veel vertrouwen, dat heb je nodig als speler.”

David Destorme: “Ik heb niet getwijfeld toen W-B informeerde. Vlak voor de wedstrijd tegen Moeskroen-Peruwelz was ik zeker dat ik voor de club zou spelen. Ik heb die wedstrijd dan ook bekeken met het gevoel van een W-B-supporter. Ik ben erop gebrand om te tonen dat ik er nog sta. Als de trainer me nodig heeft, sta ik klaar.”