Beloften boeken verdiende zege tegen Westerlo

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond een oververdiende thuisoverwinning geboekt tegen KVC Westerlo. Het werd 1-0 dankzij een laat doelpunt van Hugo Sousa.

Bij W-B mocht Tortol Lumanza een helft meespelen, de eerste speelminuten van de middenvelder voor geel-blauw. Ook onder anderen Hugo Sousa, Zakaria M’Sila en Ibou Sawaneh deden matchritme op bij de beloften. Het was die laatste die de debatten opende in het Puyenbekestadion. Hij snoepte de bal af van Westerlo-doelman Kristof Van Hout, maar moest te ver uitwijken om de actie te kunnen afronden.

W-B was de dominante ploeg en gaf nauwelijks kansen weg tegen Westerlo. Enkel Jore Trompet kon in de eerste helft op doel trappen, Merveille Goblet had er weinig moeite mee. Aan de overzijde lieten Ibou en Emre Erciyas halfweg de eerste periode de openingsgoal liggen. Ibou werd daarna nog enkele keren in stelling gebracht, maar een prima keepende Van Hout hield zijn netten schoon. Kort voor de pauze was Kevin Hebbelinck nog tweemaal gevaarlijk, ook hij kreeg het leer echter niet voorbij de Westelse goalie. Zo stond het halfweg nog 0-0.

Hetzelfde spelbeeld na de koffie, W-B bleef nadrukkelijk op zoek gaan naar een doelpunt. Hebbelinck vloerde Van Hout, zijn schot was iets te zacht en werd voor de lijn weggewerkt. Op het uur opnieuw Hebbelinck aan het kanon: andermaal stond Van Hout pal. Voor Westerlo werd het vervolgens nog moeilijker toen Matthias Jansen met twee keer geel in drie minuten vroegtijdig naar de kant moest.

W-B bleef komen, maar het doelpunt bleef uit. Ibou zag zijn vrijschop in hoekschop gekeerd, Gilles Van Remoortere schoot hard over doel. In de slotfase lukte het dan eindelijk toch: een vrijschop van Van Remoortere werd knap door Hugo Sousa in doel gevolleerd. Westerlo drong nog even aan met een late hoekschop. De Beverse zege kwam echter niet meer in gevaar. Het was voor de Jonge Leeuwen de vierde overwinning in zes competitieduels.

Op vijf oktober komen de Beverse beloften opnieuw in actie in het Puyenbekestadion. Om 19.30 u. wordt dan OH Leuven partij gegeven.