Go back

Zware forfaitcijfers voor W-B in Kortrijk

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft er een pijnlijke avond opzitten in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong en besliste met drie doelpunten in zeven minuten de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 5-0. W-B is uitgeschakeld in Play-off II, in de twee resterende wedstrijden gaat het om de eer.

24′ De Smet 1-0

• Na een openingsfase waarin W-B nog voor de meeste dreiging zorgde, kwam de thuisploeg halverwege de eerste periode op voorsprong na een rake trap van De Smet

27′ Kage 2-0

• Na een overduidelijke maar niet gefloten fout op Moulin komt de bal bij Kage, die hard raakt kopt

31′ Papazoglou 3-0

• Zeven minuten na de openingsgoal beslist de lange Griek de wedstrijd met een kopbal op hoekschop

37′ Kage (pen.) 4-0

• KVK Krijgt twee penalty’s op rij. De eerste, van De Smet, wordt gered door Henkinet. Bij de tweede is de W-B-doelman kansloos.

79′ Rolland 5-0

• Met een fraai afstandsschot zet Rolland de forfaitscore op het bord

KV Kortrijk: Sifakis; Marusic, Chanot, Gigot, Tomasevic; Verstraete (61′ Van Eenoo), Rolland; De Smet (73′ Olaitan), Kage (83′ Van Loo), D’Haene; Papazoglou
Invallers: Keet, Boyer, Van Eenoo, Mercier, Van loo, Sarr, Olaitan

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Caufriez, Buatu, Sousa; Moulin, Vanzo; Myny (46′ Maric), Schrijvers, Langil (85′ Milosevic); Gano (46′ Nabab)
Invallers: Goblet, Moren, Maric, Milosevic, Van Dooren, M’Sila, Nabab

Gele kaarten: 15′ Verstraete, 33′ Moulin, 37′ Caufriez, 39′ Sousa, 43′ Myny, 82′ Van Eenoo

Scheidsrechter: Sébastien Delferière