Go back

Diploma-uitreiking “Playing For Success”

Woensdagnamiddag vond in de Business Club van het Freethielstadion de diploma-uitreiking van Playing for Success plaats. De 12 leerlingen uit vijf verschillende Beverse & Sint-Niklase scholen kregen allemaal hun diploma nadat ze acht weken lang het PfS-traject hadden doorlopen op de Freethiel. Nana Opoku Ampomah, die Siebe Schrijvers – peter van het traject – verving, overhandigde de diploma’s onder het toeziend oog van ouders, schepen en directeur onderwijs, leerkrachten en schooldirecties.

Naast hun Playing for Success-diploma kregen de kinderen als dank voor hun goede inzet en motivatie ook enkele aandenkens mee naar huis, waaronder een bal, een W-B kopje en een unieke W-B-kerstmuts. Ook de wedstrijd tegen Sporting Charleroi mochten de leerlingen bijwonen vanop de eerste rij. Het was ondertussen al het vijfde PfS-traject dat plaatsvond op de Freethiel. Eind februari start een nieuw traject van acht weken met nieuwe leerlingen.

Playing for Success is een overkoepelend project dat leerlingen met schoolachterstand in een stimulerende leeromgeving buiten school samenbrengt om vaardigheden in te oefenen waar ze op school minder positieve ervaringen mee hebben gehad (wat kan leiden tot wiskundeangst, examenvrees, schoolangst…). De deelname van Waasland-Beveren aan het project kadert binnen een ruimere sociaal-maatschappelijke werking van onze club.

Tijdens het traject krijgt elke deelnemer een intensief programma, waarin hiaten in o.a. Nederlands, wiskunde en ICT weggewerkt worden. Op natuurlijke wijze worden de jongeren gestimuleerd en doen ze positieve leerervaringen op, wat hun houding t.o.v. leren en hun motivatie om te leren vergroot. Het traject geeft hen ook een hoger gevoel van zelfwaarde en heeft een positief effect op hun zelfvertrouwen. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Playing for Success.

Een uitgebreide fotoreportage van de diploma-uitreiking op 14 december kan je hier terugvinden.