W-B behaalt een driepunter met een gouden randje!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren won vandaag oververdiend met 3-1 van STVV. De doelpunten werden gescoord door Zinho Gano, Jonathan Buatu Mananga en Alessandro Cerigioni. Geel-blauw, uitzonderlijk met een wit broekje met gouden rand, behaalt zo in de laatste thuiswedstrijd voor de jaarwisseling een driepunter met gouden rand.

Onze Leeuwen begonnen heel sterk aan de partij en werden meteen beloond. Laurent Jans schilderde in minuut zes het leer perfect op het hoofd van Zinho Gano. Onze boomlange spits maakte zijn reputatie tegen STVV waar en kopte de bal overhoeks binnen. W-B bleef drukken en speelden de Kanaries naar huis. László Köteles moest echter een paar keer attent zijn bij enkele kleine pogingen van de bezoekers. Op het halfuur combineerden Jens Cools, Laurent Jans en Olivier Myny samen. De West-Vlaming vond Gano voor doel, maar diens poging achter het steunbeen rolde voorlangs. Op slag van rust was de dubbele voorsprong wél een feit. Jonathan Buatu Mananga verlengde de perfecte corner van Siebe Schrijvers in hard in doel. Ruststand 2-0, een droomresultaat voor W-B.

De tweede helft begon vol spanning, maar niet onzuiver. W-B ging op het elan verder en creërde kleine kansjes. Schrijvers zocht en vond het schot, maar was iets te onstuimig op het uur. Alessandro Cerigioni bracht de stand naar 3-0. Hij trapte, toen hij slechts één minuut op het veld stond, de bal vol overtuiging in het verste kruis. 3-0 was een zware, maar niet eens onverdiende, tussenstand. Met nog een kwartier op de klok stond de Freethiel in vuur en vlam. Ref Lardot besliste onbegrijpelijk om de bal op de stip te leggen na een schot dat op Ibrahima Seck botste. De Senegalees stond, net zoals heel Beveren, toe te kijken vol verbazing. Yohan Boli bracht de stand op 3-1, maar de overwinning kwam op geen enkel moment meer in gevaar. Schitterende driepunter, hopelijk maandag meer.