De Wase derby eindigt onbeslist na een 0-0 gelijkspel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren en Sporting Lokeren hebben op tweede kerstdag de punten verdeeld. De brilscore bleef negentig minuten lang op het bord. De beste kansen waren echter voor geel-blauw, waardoor het resultaat toch een dubbel gevoel geeft.

W-B begon de partij met heel veel tempo. Na vijf minuten werd Schrijvers neergehaald in de zestien, Dierick hield het been stijf en zwaaide het protest weg. In de tegenaanval tekende Steve De Ridder voor de beste kans van Lokeren, maar László Köteles kwam als winnaar uit de één-op-één. Olivier Myny, die opnieuw een heel gretige partij speelde, nam na elf minuten de bal op de slof. De West-Vlaming miste de nodige dosis geluk en trapte net naast. Op het halfuur werd diezelfde Myny neergehaald aan de rechterflank, hij zag alsnog zijn kans en krabbelde overeind. Zijn pass was onvoldoende goed gemeten en kon Zinho Gano niet bereiken. Nog voor de rust kreeg Rudy Camacho in één fase een kans of drie, maar er waren te veel benen in zijn baan van het schot. Rusten bij 0-0.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: veel tempo, maar weinig kansen. Het was wachten tot het uur op de eerste kans. Olivier Myny zette zich door op rechts, bracht de bal op het hoofd van Schrijvers, maar die kon niet hard genoeg inkoppen. Twee minuten later werd de Limburger opnieuw tegen de grond gewerkt in het penaltygebied, maar opnieuw geen penalty volgens de scheidsrechter. Twintig minuten voor het einde was er dé beste kans van de partij. Cerigioni, die na twintig minuten de geblesseerde Michel verving, vond Gano op de rand van de baklijn. De spits trapte jammerlijk naast het doel van Copa. Met nog vijf minuten op de klok was er plotseling een opstootje tussen Copa en Gano. Beide actoren liepen tegen geel aan, alsook Maric die wat olie op het vuur gooide. Gano forceerde vlak voor het einde nog een goede kans na een goeie actie over rechts. Copa kon echter gepast ingrijpen met de voet, de gevolgde Seck werd vervolgens door het sluitstuk ten val gebracht. Geel-blauw schreeuwde om een penalty, maar ref Dierick zag er opnieuw niets verkeerds in. Zo bleef de Wase derby onbeslist. W-B sluit 2016 zo af met negentien punten.