Freethielnieuws (07/03): Jonge Leeuwen spelen gelijk | trainingsnieuws | De Schutter blijft geschorst

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Onze Jonge Leeuwen speelden gisteren 2-2 gelijk tegen KVC Westerlo in het Puyenbekestadion. Op een moeilijk te bespelen terrein bracht Gilles Van Remoortere geel-blauw al na zeven minuten op voorsprong. In minuut twintig stelden de Kemphanen gelijk. Vlak voor rust bracht Cherif Ndiaye geel-blauw opnieuw op voorsprong, met een goed gevoel de rust in dus. De tweede helft was van een minder niveau. Geel-blauw kwam slapend de kleedkamer uit want nog geen twee minuten na de koffie hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Scoren lukte nadien voor beide teams niet meer. 2-2 was het toch wel teleurstellend resultaat voor onze Jonge Leeuwen.

Opstelling W-B: Janssens, De Bauw (45′ Rodriguez), Michel, Ndiaye, Dhondt, Ampomah, Caufriez, Borry, Nys, Van Dooren (85′ Mouhine), Van Remoortere (72′ Kesteleyn)

De training vandaag verliep in twee groepen. De elf spelers die gisteren in actie kwamen, hielden het bij een hersteltraining. De andere spelers trokken wel naar het oefenterrein voor een voetbaltraining. Zinho Gano en Rudy Camacho trainden nog niet met de groep. Hun situatie lijkt snel in orde te komen en ze sluiten eerstdaags aan bij de groep. Na de middag stond er voor de spelers nog een krachttraining op het programma. De spelers die gisteren speelden werden daarvan vrijgesteld. Morgen opnieuw twee trainingen, in de voormiddag onder het toeziend oog van bondscoach Roberto Martinez.

Vandaag werd het beroep tegen Niels De Schutter behandeld. De commissie was van oordeel dat de uitgesproken straf correct was en laat die dus ongewijzigd. Niels zal de wedstrijden tegen RSC Anderlecht en de eerste play-offtegenstander dus missen.