W-B gaat met kleinste verschil onderuit tegen STVV

tekst: Klaas Desimpelaere en Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren is er niet in geslaagd een negen op negen te halen. Ze verloren thuis met het kleinste verschil van STVV na een doelpunt van Pieter Gerkens. W-B dreigde nog in de slotfase, maar kon de netten niet doen trillen.

De wedstrijd begon rustig, het tempo lag laag en de doelmannen kregen het eerste halfuur enkel terugspeelballen te verwerken. Tot er plots een uitstekende dubbele kans voor de bezoekers was. Merveille Goblet kwam met een beenveeg echter als winnaar uit de strijd. Enkele minuten later joeg Zinho Gano goed door op Lucas Pirard, hij kon de bal veroveren en afspelen aan Jens Cools maar die trof in één tijd de paal. Verder gebeurde er weinig in een zeer matige eerste helft. 0-0 bij de koffiebreak.

Het tempo lag in de tweede helft alvast hoger dan in de eerste en kansjes kwamen er ook meer. De eerste grote kans kwam er via Christian Ceballos maar de bal vloog in de oude staantribune. Vervolgens enkele kansjes voor een drukkend geel-blauw. De stilstaande fases waren sinds zijn invalbeurt allemaal voor Aaron Dhondt. Die zorgden keer op keer voor gevaar. Iets over het uur dan viel een afgeweerde bal in de voeten van Gerkens die de bal knap in de linkerbovenhoek krulde, 0-1. Het einde van de match was nabij en W-B trok nog eens alle registers open met tal van kansen tot gevolg. De gelijkmaker bleef echter uit en zo verloren de Leeuwen met het kleinste verschil van de ploeg van Ivan Leko. Een gemiste kans voor negen op negen.