W-B haalt eerste driepunter in Play-off II in het Herman Vanderpoortenstadion!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Oef, dat is het beste woord dat de wedstrijd tegen Lierse kan omschrijven. De eerste helft legde W-B weinig goeds op de mat, de tweede helft was pakken beter. De thuisploeg kwam op voorsprong, maar goals van Ibrahima Seck, Aleksandar Boljevic en Zinho Gano zorgden toch voor de eerste driepunter van Play-off II. Het werd uiteindelijk 2-3.

Weinig te vermelden in de eerste twintig minuten. Bij de thuisploeg was er een hongere Benson Manuel die met enkele vlotte acties poogde te dreigen. Hij miste echter zuiverheid in de laatste pass. In minuut 23 trof hij echter wel raak. Hij trapte een vrije trap vanop zo’n twintig meter zwabberend voorbij doelman Merveille Goblet. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het geel-blauwe sluitstuk beter had kunnen doen. Het antwoordt van W-B kwam niet direct. Het was wachten tot minuut veertig voor de eerste echte uitgespeelde aanval. Julian Michel zag Alessandro Cerigioni vrijstaan aan de verste stek. De nummer elf nam de bal op de slof en zag zijn schot een metertje over vliegen. Een minuut voor de koffie dreigde Aurélien Joachim nog door een vrije trap van Anas Tahiri tegen de paal te verlengen.

De eerste vijf minuten van de tweede helft bleek een kleine studieronde te worden. Julian Michel zette zich dan achter een vrije trap, schilderde de bal op het hoofd van Ibrahima Seck en onze kapitein kon binnen knikken. Opnieuw een wedstrijd, denk je dan. W-B ging verder op haar elan, maar zonder echte kansen. Met nog dik twintig minuten op de klok was het toch opnieuw raak. Aleksandar Boljevic werd perfect tussendoor aangespeeld en knalde de bal voor doelman Mike Vanhamel: 1-2! Het doelpunt gaf de winger vleugels. Minuten nadien zette hij Tahiri in de wind, zag Zinho Gano vrijstaan aan de tweede paal, maar onze nummer negen kon de blutsende bal niet binnen tikken. In minuut 73 kwam Goblet te laat en maaide een Pallieter onderuit. Koud kunstje voor Tahiri, bordjes opnieuw in evenwicht. Dat duurde echter niet lang, want een minuut later tikte Gano W-B weer op voorsprong. Boljevic zette de bal voor, Gano tikt in twee tijden binnen. De volgende kans was opnieuw voor Lierse. De ingevallen Mohamed Elgabas kon alleen op Goblet af, maar faalde oog in oog met het sluitstuk. De bal eindigde op het dak van het doel.