W-B verliest met 1-0 van STVV na heel zuur tegendoelpunt

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

W-B verloor zonet met het kleinste verschil van STVV op Stayen. Onze Leeuwen hadden de match in handen, maar slikte een dom doelpunt na twijfels in de defensie.

De eerste helft was een voorzichtige helft van beide ploegen. De eerste kleine mogelijkheid kwam er net voor het kwartier, maar Jens Cools miste zijn schot compleet. In minuut 24 kwam W-B een pak dichter. Ryota Morioka schilderde de bal perfect op het hoofd van kapitein Ibrahima Seck, maar die trof de paal. Cools was nadien te verrast om Pirard alsnog te verschalken. Wat nadien volgde, was een vijf à tien minuten overwicht van onze Leeuwen, maar te weinig om Pirard echt in de problemen te brengen. In minuut 36 werd Morioka neergetrokken, maar Boterberg legde de bal niet op de stip. Nog geen twee minuten later werd voor Nana Opoku Ampomah de deur dichtgedaan in het strafschopgebied, opnieuw geen penalty. Dat smaakte heel zuur voor geel-blauw, deze keer in’t wit. Vlak voor rust schudde debutant Davy Roef nog een geweldige reflex uit de handschoenen. 0-0 was de ruststand.

De tweede helft begon met heel veel strijd, maar ook veel afval in het spel. Wat afstandschoten en goeie acties zonder vervolg langs beide kanten. Nauwkeurigheid ontbrak telkens. Een kwartier voor het einde aarzelde Rudy Camacho met het terugspelen naar Roef. De ingevallen Vetokele kon profiteren en knalde de bal voorbij de Beverse goalie. Nadien was er nog heel veel goede wil en strijdlust, maar grote kansen kwamen er niet meer.

Opnieuw een zure nederlaag voor onze Leeuwen. W-B verdiende zeker een punt, maar de scherpte voor doel ontbrak. Na de interlandbreak komt KAS Eupen naar de Freethiel.