W-B haalt in extremis een punt bij Charleroi!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren begon goed georganiseerd aan de partij, maar liet het initiatief over aan de thuisploeg. Davy Roef maakte in minuut zes voor het eerste gebruik van zijn handschoenen door een schot van Lukebakio over te tikken. Nadien was er twintig minuten middenveldvoetbal. De netten trilden voor het eerst in minuut 26, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. W-B zette daar enkele knappe acties tegenover, maar de laatste pass ontbrak telkens. Op slag van rust kreeg Morioka nog dé mogelijkheid op een voorsprong, maar hij miste oog in oog met doelman Penneteau.

Na de koffie begon W-B sterker, maar de beste kansen waren toch voor de thuisploeg. Voorbij het uur resulteerde dat in een voorsprong. Lukebakio schilderde een hoekschop op het hoofd van Dessoleil die staalhard voorbij Roef kopte: 1-0. De Zebra’s gingen op dat elan door en zetten W-B onder druk. Een kwartier voor tijd kon Rezeai de voorsprong verdubbelen. W-B reageerde met een sterke kopbal van Camacho, maar Penneteau schudde een wereldreflex uit zijn handschoenen. Wat toen volgde is bijna magisch te noemen. Olivier Myny en Tuur Dierckx kwamen tussen de lijnen en bliezen de strijd nieuw leven in. In minuut 87 schilderde Dierckx de bal perfect op het hoofd van Thelin: 2-1. In blessuretijd werd de apotheose een feit. Dierckx met een copy-paste voorzet van die bij de 2-1. Penneteau bokste weg in de voeten van captain Ibra Seck die niet twijfelde en de gelijkmaker tegen de netten duwde: 2-2. Zo wint W-B een punt in ‘Mazzu-time’ of is het Philletime/Clementtime?

Een zuurverdiend punt voor onze Leeuwen die bleven voetballen en strijden. Op een zwak moment tussen de één en twee-nul na zagen we een sterk W-B. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.