W-B verplettert Eupen op de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft met overtuigende 5-1 cijfers gewonnen van KAS Eupen. Ibrahima Seck, Ryota Morioka (2x), Isaac Kiese Thelin en Ryan Mmaee scoorden voor geel-blauw. Meteen goed voor de ruimste thuiszege van W-B ooit op de Freethiel op het hoogste niveau.

W-B begon vurig aan de partij. Nana Opoku Ampomah probeerde nog voor het kwartier om Van Crombrugge te verrassen, zonder succes. In minuut achttien toonde, zoals een kapitein moet doen, het goede voorbeeld. Laurent Jans zwiepte de bal naar de tweede paal, waar Morioka slim terugkopte. Seck kon met een halve omhaal tegen de netten verwerken. Nog geen minuut later werd de aangever de afmaker. Thelin zag de Japanner slim aanlopen, kopte achteruit en bediende Morioka: 2-0. Nadien was het al W-B wat de klok sloeg, maar de efficiëntie ontbrak. Vlak voor de rust ging de derde treffer dan toch binnen. Opnieuw was het de tandem Thelin – Morioka die voor een doelpunt kon zorgen.

Na de koffie kwam W-B niet echt in de partij. Veel slordige passes, maar toch dominant spel. Tot minuut 75  viel er weinig te beleven. Morioka had bijna zijn zesde assist nog beet, maar Rudy Camacho kopte nipt over. Vijf minuten voor affluiten konden de Oostkantonners milderen. Leye kon, met een gelukje, tegenscoren. Vlak voor affluiten werd Ryan Mmaee, die inviel voor Ampomah, neergehaald in de zestien: penalty. Camacho liet de opdracht over aan Thelin, die het kado in dank aannam: 4-1. Wedstrijd gedaan, denk je dan. Neen hoor. Isaac Kiese Thelin bood ook Mmaee zijn debuutdoelpunt aan. Hij schilderde de bal perfect op de knikker van Mmaee: 5-1.

Gekke cijfers voor Thelin. De debutant had maar liefst in vier van de vijf doelpunten een voet: drie assists en een doelpunt. Het was smullen op de Freethiel. Ook de supporters waren op het niveau van de ploeg.