Waasland-Beveren speelt Antwerp met 3-0 naar huis

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Een mooie avond op de Freethiel, dat is wat het moest worden én is geworden. Geel-blauw won zonet met 3-0 van R. Antwerp FC. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Aleksandar Boljevic, Ryota Morioka en Tuur Dierckx scoorden er elk eentje.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Heel veel middenveldvoetbal en enkele schoten van ver was bijna het enige dat te noteren viel. Op slag van rust moest Davy Roef toch voor het eerst ingrijpen. Rudy Camacho werd aangetrapt en bleef liggen. De bezoekers speelden verder en Davy Roef moest zich voor de bal gooien. Hij deed dat perfect en bracht redding. Rusten bij 0-0.

Na de rust begon geel-blauw verschroeiend. Aleksandar Boljevic bracht W-B op voorsprong met een knap schot in het verste kruis. Prachtig doelpunt! Vlak na het uur bood Morioka Boljevic zijn tweede doelpunt aan. Die was echter te onzelfzuchtig want hij wou de bal nog terugleggen op de meegelopen Japanner. Hij deed dat echter te onnauwkeurig. Kans verkeken. Twee minuten later zag Ampomah de Japanner in de ruimte duiken. De perfecte steekpass volgde en Morioka werkte koelbloedig af: 2-0. Tien minuten voor tijd was het de kers op de taart. De ingevallen Tuur Dierckx trapte het derde doelpunt tegen de netten. Hij rondde een ingestudeerd nummertje perfect af met een hard schot. Een dikke pluim voor de technische staf, altijd leuk als zoiets lukt. W-B tikte de wedstrijd perfect uit. Tijd voor een weekje interlandvoetbal nu.