Waasland-Beveren houdt één punt thuis tegen Club Brugge

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zonet 1-1 gelijkgespeeld tegen Club Brugge. Erdin Demir maakte, via Clasie, in de toegevoegde tijd de gelijkmaker. Bij de bezoekers scoorde Hans Vanaken vanop de stip. In de eerste helft miste Isaac Kiese Thelin zijn eerste strafschop van het seizoen. Waasland-Beveren blijft zo ongeslagen onder Sven Vermant.

Geel-blauw begon het felst aan de wedstrijd. Laurent Jans toonde meteen de intenties van W-B en knalde een voorzet vol risico richting doel. Kenneth Vermeer hield de bal tegen, maa had daar de nodige moeite mee. Vlak daarna kon ook Aleksandar Boljevic een eerste keer dreigen. Zijn kopbal ging over. Tot minuut twintig bleef W-B baas, nadien nam Club Brugge wat over. Davy Roef toonde echter dat hij een goeie doelman is en hield zijn netten schoon. Met nog vijf minuten op de klok ging Scholz aan het truitje van Thelin hangen. Strafschop, oordeelde Lawrence Visser. Thelin kon zijn zevende (!) strafschop tegen de netten knallen, maar Vermeer redde de inzet. Vlak voor het rustsignaal kwam Vanaken opduiken voor Roef, maar hij maakte zich breed en redde opnieuw knap. Rusten met de brilscore op het bord.

Na een kwartiertje bezinnen kwamen de bezoekers meer opzetten dan voor rust. Grote kansen vielen er echter niet. De verdediging stond pal, tot twintig minuten voor het einde. De defensie liet zich op een foutje betrappen en Caufriez liep Dennis Emmanuel onderuit. Terechte strafschop voor de bezoekers. Vanaken deed wat Thelin eerder niet kon en trapte de elfmeter binnen: 0-1. Vermant bracht Mmaee, Verstraete en Ndiaye en die brachten opnieuw meer schwung in het spel. In de blessuretijd kwam een hoekschop van Nana Opoku Ampomah voor de voeten van Demir die zonder aarzelen richting doel trapte. Hij bracht de Freethiel in extase, want zijn schot vloog via Clasie tegen de netten. 1-1 en een verdiend punt voor geel en blauw!

Opstelling W-B: Roef, Demir, Boljevic (88′ Ndiaye), Angban, Jans, Ampomah, Caufriez, Camacho, Verburgh (74′ Mmaee), Thelin, Aït-Atmane (80′ Verstraete)

Opstelling Club Brugge: Vermeer, Scholz, Clasie, Vossen (32′ Wesley), Tomecak (62′ Vormer), Mitrovic, Limbombe, Vanaken, Nakamba, Dennis (85′ Refaelov), Mechele