Waasland-Beveren kan de punten niet thuishouden tegen KRC Genk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van KRC Genk. De bezoekers wonnen met 0-1 dankzij een doelpunt van Colley.

Waasland-Beveren en Genk begonnen afwachtend aan de partij. In minuut acht kon Karelis voor het eerst naar doel trappen. Roef toonde zich attent en redde goed. W-B reageerde via Olivier Myny, maar grote doelkansen waren er niet. Vukovic moest in minuut twintig zijn kunnen tonen op een lobpoging van Isaac Kiese Thelin. Zijn handschoenen waren net groot genoeg om de nul op het bord te houden. Vlak na het halfuur kon Myny alleen op Vukovic gaan. Clinton Mata haalde onze flankspeler neer, maar kreeg geen rood karton van Laforge. Onbegrijpelijke beslissing van de referee, aangezien hij Myny een honderd procent doelkans ontnam. W-B bleef met de plak zwaaien tot aan de koffie, maar doelpunten vielen er niet.

De tweede helft begon even aarzelend als de eerste. In minuut 54 was er voor het eerst opwinding, maar Ampomah vond opnieuw Genkse goalie op z’n weg. Veel middenveldvoetbal, geen doelkansen; dat is wat volgde. In minuut 68 volgde er echter een donderslag bij heldere hemel. Colley kon op hoekschop de Limburgers op voorsprong koppen: 0-1. Vijf minuten voor tijd kreeg Mata nog wat hij in de eerste helft moest krijgen. Vlak voor affluiten kon de Freethiel bijna juichen dankzij Thelin. Zijn kopbal ging echter centimeters naast doel. De 0-1 bleef op het bord staan.