Geel-blauw verliest met 0-2 van Leuven

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van OH Leuven. Het werd zonet 0-2 op de Freethiel. Onze Leeuwen konden niet genoeg creëren en speelden geen goede partij. Het gespreksonderwerp na de wedstrijd was de onterechte rode kaart voor Van Damme.

De eerste twintig minuten werden een heel lange studieronde. In minuut 23 kreeg Julien Gorius de Freethiel echter stil met een knappe vrije trap, onhoudbaar voor Roef: 0-1. Het was Cherif Ndiaye die de handen voor het eerst op mekaar kreeg langs geel-blauwe kant. Zijn knal in de korte hoek werd net voorbij het halfuur in corner geduwd.  Vlak voor rust deed hij hetzelfde nog eens over, maar opnieuw zonder succes. Een nagenoeg kansenloze eerste helft werd zo afgesloten met een 0-1 achterstand.

De tweede helft bood weinig soelaas. Meer en meer kreeg ref Geldhof het publiek tegen zich. De eerste irritaties kwamen er nadat Boljevic (zuiver) werd neergehaald, maar de man weigerde te fluiten. Onze Leeuwen kwamen, maar in minuut 55 was het echter Storm die de 0-2 droog binnen legde. Op het uur kwamen Van Damme en Verstraete. De twee brachten meteen meer ritme en snelheid, maar lang kon er niet van genoten worden. Na vijf minuten werd Van Damme meteen naar de kant gestuurd. Vreemde beslissing, want ‘Van Damos’ speelde LOEPZUIVER de bal. Meer zelfs, Geldhof heeft nooit voor een overtreding gefloten. De wedstrijd bloedde dood, 0-2 werd de eindstand.

Opstelling: Roef, Boljevic, Ndiaye, Angban, Ampomah, Caufriez, Foulon, Schryvers, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane

Opstelling OHL: Thamsatchanan, Tshimanga, Schuermans, Moore, Storm, Gorius, Kostovski, Libert, Persoons, Dequevy, Maertens