Go back

W-B trekt Din Sula aan

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft zich zonet versterkt met Din Sula. De jonge Belgische spits, met Kosovaarse roots, komt over van OH Leuven. Hij scoorde vorig jaar negentien keer bij Lommel SK, waar hij een jaartje mocht rijpen.

Din Sula, een twintigjarige aanvaller, streek in 2015 neer in Leuven. Hij speelde daarvoor in de jeugd van Diegem Sport en Woluwe-Zaventem. Bij Leuven speelde hij zich in de kijker van enkele grootmachten. Hij ging zelfs testen bij Aston Villa, maar verkoos om eerst zijn studies in België tot een goed einde te brengen. Jacky Matthijssen, toenmalig coach van OH Leuven, liet hem op zijn zeventiende debuteren voor de grootmacht. Hij hielp mee aan de promotie naar de hoogste afdeling. Afgelopen seizoen werd hij dus een jaartje bij Lommel gestald, waar hij opnieuw kon overtuigen. Hij schreef maar liefst negentien doelpunten achter zijn naam.

Hij verzamelde bovendien al zes caps bij de nationale ploeg. Hij werd één keer geselecteerd voor de U18, vijf keer voor de U19. De aanvaller is jong en Belgisch; dat hebben we graag op de Freethiel. Het clubbestuur is er rotsvast van overtuigd dat hij zich verder kan ontwikkelen hier in Beveren. We zijn er zeker van dat hij zijn meerwaarde zal bewijzen.

Din tekent bij Waasland-Beveren een contract voor drie seizoenen en staat vandaag meteen op het trainingsveld.