Wedstrijdverslag | za 14-09-2013

Bergen – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Bergen. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong na een knal van Steve Leo Beleck. W-B knokte zich na de pauze weer in de wedstrijd en werd tien minuten voor tijd beloond met de gelijkmaker van Robin Henkens. Het werd voor W-B al het vierde gelijkspel in zeven competitieduels. In de stand verandert er voorlopig weinig, W-B blijf veertiende.

Voor de wedstrijd bij Bergen zag Glen De Boeck zich genoodzaakt zijn ploeg op verschillende plaatsen om te gooien, onder meer door de schorsing van Aboubakar Oumarou en de blessure van Karim Belhocine. Cédric D’Ulivo, Hrvoje Cale, Mijusko Bojovic en Fayçal Lebbihi verschenen zo aan de aftrap. Bas Sibum mocht de kapiteinsband aantrekken.

Het was de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Coosemans werd meteen enkele keren onder vuur genomen. De sluitpost reageerde attent op pogingen van onder anderen Matthys en Beleck. Een tiental minuten voor de pauze was het dan toch raak voor de Draken. Steve Leo Beleck tekende met een afstandspegel voor de 1-0. Enkele minuten later stond het ei zo na 2-0, maar Jarju kon zijn kopbal niet kadreren. Waasland-Beveren vond maar moeilijk de gaatjes in de Bergense defensie. Zo bleef het 1-0 tot aan het rustsignaal.

RAECMons-WBeveren14092013 062

Na de pauze zagen de meegereisde W-B-supporters hun ploeg veel gretiger acteren op de mat. Een aardige combinatie via Trickovski en Veselinovic werd door Sterckx over de kooi van Werner getrapt. Meteen daarna opnieuw doelgevaar voor de bezoekers: D’Ulivo’s kopbal op de vrijschop van Maric was echter te centraal om de Bergen-doelman te verrassen. Het aanvallend voetbal van W-B bleef zich in het tweede bedrijf in kansen vertalen. Even voorbij het uur sneed Trickovski naar binnen vanop zijn linkerflank. Het schot dat volgde spatte uiteen op de dwarsligger. Ondanks de druk van W-B bleef de Bergense voorsprong op het scorebord staan. Ook het schot van de infiltrerende Maric na prima doorkoppen van Veselinovic vond zijn weg naar de netten niet.

Met nog tien minuten op de klok werden de mannen van De Boeck dan toch beloond voor hun aanvalsdrang. Het afstandsschot van Robin Henkens week onderweg nog even af op een verdediger en belandde zo langs Werner in doel: 1-1. De middenvelder zag zijn sterke wedstrijd zo bekroond met de verdiende gelijkmaker voor W-B.

In de slotfase mocht kersvers vader Siebe Blondelle nog invallen van De Boeck en testte Trickovski een laatste keer de reflexen van doelman Werner. Aan de score wijzigde echter niets meer. Zo bleef het 1-1 in het Stade Charles Tondreau, op basis van beide speelhelften een logisch resultaat. Volgend weekend (zondag 22 september, 20u30) ontvangt W-B KRC Genk. Wij hopen onze supporters dan weer terug te zien voor hopelijk de eerste zege van het seizoen.

 

Bergen: Werner, Franquart, Matthys, Beleck, Diandy, Jarju (’79 Novillo), Le Postollec (c), Timmermans, Sapina, Monteyne, Soumah (’65 Nyoni)

W-B: Coosemans, Cale (’85 Blondelle), Bojovic, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum (c), D’Ulivo, Lebbihi (’68 Demjan), Sterckx (’78 Emond)

Gele kaarten: 28′ Sapina, 69′ Le Postollec

Doelpunten: 37′ Beleck 1-0, 80′ Henkens 1-1

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voorbeschouwing_

Op speeldag 7 van de Jupiler Pro League trekt Waasland-Beveren naar het Stade Charles Tondreau in Bergen.  Zaterdagavond 14 september wordt om 20u00 de wedstrijd afgetrapt tussen twee ploegen die deze jaargang nog niet konden winnen. Een belangrijke krachtmeting dus en een opportuniteit voor beide clubs om enkele plaatsen op te schuiven in het klassement. Toch wordt een driepunter rapen bij Enzo Scifo en de zijnen zeker geen evidentie. Vorig seizoen werd immers slechts één op zes gehaald tegen de Henegouwers.

Waasland Beveren - RAEC Mons 28

Glen De Boeck maakte vrijdagmiddag zijn twintigkoppige selectie bekend voor de wedstrijd bij Bergen. Volgende spelers (in numerieke volgorde) werden geselecteerd: Clepkens, Cale, Bojovic, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Santos, Sibum, Rowell, Emond, Steppe, D’Ulivo, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Sterckx, Coosemans, Luyckx en Demjan.

Rami Gershon en Karim Belhocine zijn beiden out. Een scan bracht intussen duidelijkheid over de ernst van Belhocines blessure. De verdediger liep een spierscheur aan de quadriceps op en zal wellicht drie tot vier weken buiten strijd zijn. Hanan Maman viert zaterdag Jom Kipoer, de belangrijkste Joodse feestdag, en werd evenmin opgenomen in de wedstrijdkern. Aboubakar Oumarou zit een eerste van twee speeldagen schorsing uit.

Arne Van Den Eynde, Nicolas Godemèche en Jimmy Chimezie Mbah spelen vanavond een wedstrijd met de beloften tegen Lierse. Ook Rowell en Clepkens zijn overigens geselecteerd voor dat duel.

Vrijdagvoormiddag trainde de A-kern nog een laatste keer deze week. Siebe Blondelle bleef afwezig omdat zijn vriendin elk ogenblik kon bevallen (bij het verschijnen van dit artikel was het overigens nog niet zover). Ook Rowell, Godemèche en Clepkens trainden niet mee met de beloftenmatch van vanavond in het verschiet.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Fotos_