Wedstrijdverslag | za 22-12-2012

Cercle Brugge vs Waasland-Beveren

Met een 2-2 gelijkspel hebben we meteen onze laatste uitwedstrijd van het jaar gespeeld. We verzamelden de reacties van Benoît Ladrière en Glen De Boeck.

Benoît Ladrière: “De eerste helft verloren we veel duels, waardoor we moeilijk in de match konden komen. In de tweede helft wonnen we er meer en waardoor we iets gevaarlijker waren. We krijgen dan de 2-0 tegen. Dat gebeurt als je offensief gaat duwen. We maken dan gelukkig de 2-2 in een heel moeilijke wedstrijd. De staat van het veld was heel slecht. Vandaag hebben we het puur op de mentaliteit gedaan.  Om die reden konden we gelijk maken op enkele minuten voor het einde. We hebben deels wat geluk gehad en zij maakten hun kansen niet af. Uiteindelijk nemen we één punt mee naar huis, daar mogen we toch blij mee zijn. Naar volgende wedstrijd toe, match thuis tegen Genk, hoop ik echt dat er, net zoals vandaag veel supporters aanwezig zijn. We hebben hun steun hard nodig. Als we thuis de punten kunnen houden, doen we een hele goeie zaak voor de winterstop. Ik denk dat met de sfeer die er nu heerst in de ploeg en de vechtersmentaliteit die we nu hebben, we er zeker iets van kunnen maken tegen Genk!”

Glen De Boeck: “De spelers hebben gevochten voor een heel belangrijk punt. Dat is hun job en daar moeten ze voor gaan. Een wedstrijd moeten ze naar zich toe trekken! Dat hebben ze de eerste dertig minuten in deze wedstrijd niet gedaan. Voor de wedstrijd heb ik hen op het hart gedrukt, dat dit soort wedstrijden op zo’n veld in deze omstandigheden voor 80% tussen de oren wordt gespeeld. We krijgen in de eerste paar minuten al direct een goal tegen, lopen achter de feiten aan en hadden niet de mentale weerbaarheid om terug te knokken. Dan moet je als trainer ingrijpen, dat deed ik na een halfuur. En dan zie je dat je een ploeg krijgt die ineens wakker schiet. Het laatste uur hebben we een meer dan degelijke partij gespeeld. We verdienden toch nog dat punt!”

Voorbeschouwing_

Zaterdag trekken we naar West-Vlaanderen voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Deze wedstrijd is opnieuw erg belangrijk in de strijd om het behoud. Na een knappe en verdiende 9/12 kunnen de jongens van trainer Glen De Boeck vol vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven. Cercle Brugge kent zoals bekend een erg moeilijk seizoen. In het tiende opeenvolgende seizoen in eerste klasse hebben de groen-zwarten het moeilijk om de goede prestaties van de afgelopen jaren te herhalen. De voorbije tien jaar eindigde Cercle Brugge immers altijd binnen de top toen, met zelfs een vierde plaats in het seizoen 2007-2008. Ook vorig jaar wisten ze te bevestigen met een knappe zevende plaats. Ze wonnen zelfs POII waardoor de ploeg zelfs mocht meedingen voor een plaats in de Europa League. Dit jaar gaat het dus heel wat moeilijker. De vereniging staat op de laatste plaats met 13 punten uit 20 wedstrijden, dat zijn er zeven minder dan ons eigen Waasland-Beveren. In de heenronde wonnen we in eigen huis nog van Cercle Brugge met 2-0, na doelpunten van Badash en Ladrière). Begin november werd trainer Bob Peeters bedankt voor bewezen diensten en vond het bestuur met Foeke Booy een vervanger die het huis een beetje kent. Booy was immers enkele jaren als speler actief bij stads- en stadiongenoot Club Brugge. De trainerswissel leek zijn effect niet te missen. In de eerste twee wedstrijden behaalde Cercle met zijn nieuwe trainer een mooie 4/6, na een gelijkspel tegen Gent (waar ondertussen Bob Peeters onderdak vond) en vooral een mooie 3-1 overwinning tegen Genk. De twee volgende wedstrijden tegen Kortrijk en Anderlecht werden wel weer verloren. De laatste twee wedstrijden speelde Cercle telkens 1-1 gelijk, eerst tegen Leuven en vorig weekend tegen Lierse. In deze wedstrijd kon Van Eeno in de slotfase van de wedstrijd nog een puntje uit de brand spelen na een mooie krul.

 

Niet alleen de komst van trainer Booy bracht verbetering. Ook het aantrekken van ervaren spits Eidur Gudjohnsen begin oktober bracht extra creativiteit en kwaliteit in de spelersgroep. De ex-speler van ondermeer PSV, Chelsea, Barcelona en Monaco is ondertussen goed voor zes competitiedoelpunten in elf wedstrijden en heel wat assists. Opvallend was dat hij in zijn eerste vier wedstrijden voor Cercle meteen scoorde. Vorige week kreeg Gudjohnsen echter een rode kaart voor een elleboogstoot aan Rashid Bourabia. Hij zou hierdoor mogelijks twee wedstrijden geschorst worden en de wedstrijd van zaterdag tegen Waasland-Beveren moeten missen.

 

Waasland-Beveren kan zaterdag opnieuw een goede zaak doen. Het vertrouwen is na een onverhoopte 9/12 op dit moment heel groot. Niet alleen het vertrouwen zit goed, ook wat het klassement betreft hebben we de afgelopen weken een uitstekende zaak gedaan. We staan nu op een 13de plaats, een plaats die recht geeft op POII en ons dus uit de barrages voor degradatie houdt. We zijn er nog lang niet, maar we hebben de voorbije weken wel enkele belangrijke stappen richting behoud gezet. De wedstrijd van zaterdag tegen Cercle kan opnieuw een belangrijke stap opleveren. Winst tegen de ex-ploeg van trainer Glen De Boeck zet onze concurrent al op tien punten. We zijn er van overtuigd dat we samen met onze supporters zaterdag onze spelers richting overwinning zullen brullen!