Wedstrijdverslag | za 08-02-2014

Cercle Brugge – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren en Cercle Brugge hielden elkaar zaterdagavond in bedwang. De wedstrijd in het Jan Breydelstadion kon alle kanten uit, maar beide doelmannen hielden hun netten schoon: 0-0. Ruben Gabriel debuteerde in het shirt van W-B.

Bob Peeters wijzigde zijn elftal op twee plaatsen voor de verplaatsing naar Cercle Brugge. Rami Gershon, die tegen KV Kortrijk zijn wederoptreden maakte na een lange revalidatie, stond in de basis in plaats van de geschorste Mijusko Bojovic en Ruben Gabriel maakte tegen de Vereniging zijn debuut voor Waasland-Beveren. Cédric D’Ulivo geraakte speelklaar nadat  hij vorig weekend vroegtijdig naar de kant moest na een trap tegen de enkel. Die blessure bleek uiteindelijk dus mee te vallen.

De wedstrijd kwam traag op gang. Voor wat actie in Jan Breydel was het wachten tot minuut zesentwintig, toen Kristof D’Haene met een volley de reflexen van Colin Coosemans testte. Aan de overzijde loodste debutant Ruben Gabriel Robert Demjan met een boogballetje richting Joris Delle, maar de spits werd al dan niet terecht afgevlagd. Het was de thuisploeg die in de eerste periode voor de pressing zorgde en enkele keren dicht bij de openingstreffer kwam, maar pogingen van Stef Wils en Hans Cornelis, met een strak vluchtschot vlak voor de pauze, waren niet gekadreerd. Zo stond het halfweg 0-0.

Peeters wisselde aan het begin van de tweede periode de geelgeboekte Bas Sibum voor Nicolas Godemèche. Geel-blauw kwam na de pauze nadrukkelijker in het spel voor. Demjan zette zich door op links, maar kon geen ploegmaat bereiken in de grote rechthoek. Ook de scherpe voorzet van Ivan Trickovski kreeg geen vervolg, Delle zat er nog net met een handje tussen. Twintig minuten voor tijd kon Junior Kabananga de Vereniging op voorsprong trappen, maar de aanvaller trapte van kortbij onbegrijpelijk over.

Intussen was Oumarou op het terrein gekomen voor Demjan. Het wederoptreden van Aboubakar Oumarou -zijn laatste wedstrijd dateerde van 30 november- werd luid onthaald door de aanwezige W-B-supporters. Het speltempo was hoog, maar reëel doelgevaar in de partij.

Diep in het wedstrijdslot leek de thuisploeg het laken alsnog naar zich toe te trekken: de poging van Thibaut Van Acker werd nog net in hoekschop gedevieerd en in blessuretijd knikte Rami Gershon een lob van Michael Uchebo van de doellijn. Diezelfde Uchebo tikte in de slotseconden het leer over de doellijn, maar deed dat met zijn linkerhand. Het doelpunt werd dan ook afgekeurd en de flankaanvaller werd voor zijn actie bedankt met een tweede gele kaart. De brilscore hield dus stand in Brugge. De posities onderin het klassement bleven ongewijzigd.

 

Cercle Brugge: Delle; Cornelis, Wils, Reis, Buysse; Smolders (87′ Staelens), Van Roose, Van Acker; Uchebo, Kabananga (87′ Naudts), D’Haene

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Gershon, Cale; Trickovski, Gabriel, Sibum (45′ Godemèche), Henkens (93′ Blondelle); Demjan (68′ Oumarou), Veselinovic

Gele kaarten: 22′ Sibum, 35′ D’Ulivo, 56′ Smolders, ,80′ Uchebo, 90+3′ Uchebo

Rode kaarten; 90+3′ Uchebo

Scheidsrechter: Christophe Delacour

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voorbeschouwing_

Voor zijn competitiewedstrijd van speeldag 25 maakt Waasland-Beveren de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion voor de confrontatie met Cercle Brugge. De partij wordt afgetrapt op zaterdag 8 februari om 20u00, de wedstrijdleiding is in handen van scheidsrechter Christophe Delacour.

Cercle Brugge staat op een voorlopige negende plaats in de rangschikking met 29 punten uit 24 wedstrijden. De Vereniging speelde zich vooral in de maanden oktober en november vrij van degradatiezorgen met een knappe 14 op 18. De laatste weken wisselt groen-zwart vooral goede met zwakke prestaties af. Zo won het thuis tegen Genk (1-0) en Charleroi (3-0), maar ging het onderuit tegen Lokeren (0-3) en Standard Luik (4-0).

Op speeldag veertien ging Cercle Brugge met de drie punten aan de haal op de Freethiel (0-1) na een doelpunt van Thibaut Van Acker. Vorig seizoen stonden Waasland-Beveren en de Vereniging voor het eerst tegenover elkaar. W-B pakte 4 op 6 in de dubbele confrontatie. Thuis werd het 2-0 na doelpunten van Badash en Ladrière, in Jan Breydel werd het in extremis 2-2 nadat Doumbia en Lepoint in de slotfase een 2-0-achterstand uitwisten.

Waasland-Beveren verloor in zijn laatste vijf wedstrijden slechts één duel, bij KV Oostende (2-1), maar staat nog steeds vijftiende, op één punt van een veilige plaats in de rangschikking. Voor de confrontatie met zijn ex-club, kan trainer Bob Peeters geen beroep doen op de geschorste Mijusko Bojovic en de geblesseerde Cédric D’Ulivo. Voor Christian Santos, net aangesloten bij de groepstrainingen, komt de wedstrijd eveneens te vroeg.

Ruben Gabriel en Aboubakar Oumarou zijn er wel bij in Brugge. Oumarou behoort voor het eerst sinds de wedstrijd tegen Charleroi, eind november 2013, weer tot de wedstrijdkern. Voor Gabriel is het zijn eerste selectie bij Waasland-Beveren.

 

Volgende spelers  (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdselectie: Cale, Doumbia, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, Gabriel, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, D’Ulivo, Sterckx, Van den Eynde

Geschorst: Bojovic

Niet geselecteerd: Santos, Luyckx, Maman

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Fotos_