Wedstrijdverslag | za 03-08-2013

Charleroi – WB

Een lange studieronde was te zien bij aanvang van de wedstrijd, W-B controleerde in de beginfase. Robin Henkens schoot een uitstekende kans over, Kaya mistte namens Charleroi. Na de rust kreeg Charleroi geleidelijk aan meer grip op de partij, W-B kwam er niet vaak meer uit. Een belegering van het Bevers doelgebied resulteerde in een resem kansen, Coosemans stond echter steeds pal. Pogingen van Pollet, Rossini en Francois werden allen gepareerd. Na 77 minuten werd er dan toch gescoord: Milicevic trapte een vrije trap verrassend rechtstreeks op doel: Coosemans werd verrast en de bal ging knap binnen (1-0). Charleroi leek de wedstrijd uit te spelen en liet nog enkele mogelijkheden op een tweede doelpunt liggen. In de allerlaatste minuut van de partij kreeg Belhocine (vanuit buitenspel) de bal alsnog tot bij invaller Veselinovic, die een verdiend punt uit de brand sleepte. Dankzij het late doelpunt was de vreugde voor het punt groot, coach De Boeck sprak echter over een gemiste driepunter.

(door Robin Maes)

 

David Penneman na Charleroi – WB: “Charleroi is altijd een ambetante verplaatsing voor ons, redelijk ver. Maar goed, we gingen ervoor. Over het algemeen was het een goeie match. In de eerste helft kregen we twee mooie kansen, die we jammer genoeg niet kunnen afmaken. Gelijkspel met de rust, dus in de tweede helft opnieuw alles geven. Na 10 minuten, een kwartier krijgt Charleroi dan die vrije trap, iets wat voor ons een zwak punt was. Ze maken de 1-0. Maar goed, we gaven niet op. Toen Veselinovic de gelijkmaker maakte, konden we opgelucht ademhalen. We verdienden zeker een punt en konden misschien wel aanspraak maken op meer. Morgen is er geen uitlooptraining. De mannen krijgen een individueel programma mee voor thuis.”

Voorbeschouwing_

Voor de tweede wedstrijd van dit nieuwe seizoen trekken we zaterdagavond naar Le Stade du Pays de Charleroi. Voor de Zebra’s een kans om de nederlaag van de eerste speeldag door te spoelen. Voor Waasland-Beveren een wedstrijd om al het goede van afgelopen weekend te bevestigen.

Charleroi kende vorig seizoen in zijn comeback in de hoogste afdeling na een jaartje tweede klasse een relatief rustig seizoen. Mede door de goede leiding van Yannick Ferrera wisten de Zebra’s zich al snel van het behoud te verzekeren. Door de winst op negen februari tegen Lierse en bijhorende behoud in eerste klasse was de doelstelling dan reeds bereikt. Enkele weken later en nog voor het begin van de play-offs nam trainer Yannick Ferrera echter verrassend ontslag. Hij werd opgevolgd door het duo Peruzovic-Notaro. Met het oog op het huidige seizoen koos het bestuur voor een nieuwe trainer. In Felice Mazzu denken ze iemand gevonden te hebben die het evengoed of zelfs beter zal doen dan Ferrera. Deze ex-jeugdspeler van Charleroi trainde de laatste jaren vooral tweedeklassers als Tubize en White Star Woluwe, maar hij mag het nu dus bewijzen in de hoogste afdeling. Op de eerste speeldag ging Charleroi met – de boot in tegen Club Brugge. Geen onlogische nederlaag, al deed Charleroi wel goed mee. Zelfverklaarde voetbalkenners rekenen Charleroi ook niet tot de degradatiekandidaten. Met spelers als Rossini, david Pollet en Onur Kaya hebben ze voldoende kwaliteit in huis om een rustig seizoen te draaien.

Waasland-Beveren reist zaterdag met een rugzakje vol vertrouwen af naar Wallonië. De wedstrijd thuis tegen Gent was er eentje die mocht gezien worden. Na de match was iedereen die de match bijwoonde dan ook overtuigd dat er muziek in deze ploeg zit. Maar uiteraard mogen we niet te vlug beginnen zweven en zal er de volgende maanden voor elk punt gevochten moeten worden. Maar als iedereen speelt zoals tegen tegen Gent kan er zaterdag tegen Charleroi misschien opnieuw gejuicht worden.

Fotos_