Wedstrijdverslag | za 15-09-2012

KRC Genk vs Waasland-Beveren

Na het gelijkspel op Genk, mocht Waasland-Beveren een punt meenemen naar de Freethiel. We verzamelden voor jullie enkele korte reacties van Eric Amelinckx, Michaël Clepkens en Kristof Lardenoit.

 

 

Erik: wij zijn heel blij dat we dat punt naar de Freethiel kunnen nemen. De eerste goal was voor Genk. De bal was in mijn ogen haalbaar, maar zoiets gebeurt nu eenmaal. Ik denk dat Mika die goal heel goed recht gezet heeft. We zijn overal het algemeen tevreden en kunnen tevreden terugkeren met een punt. Eentje waar we op hoopten en dat we toch wel nodig hadden.

Mika: we behaalden een mooi resultaat op Genk. We gaan ons resultaat/niveau proberen verder zetten volgende weken. De groep is natuurlijk blij, maar langs de andere kant hebben we ook geluk gehad. We konden ook verliezen. Ik was heel verrast bij het vallen van die goal. Ik kan de bal stoppen, maar hem niet vast houden. Dan krijgt Vossen natuurlijk de kans om hem over mij te trappen. Het ging allemaal zeer snel.

Larry: we waren heel goed aan de match begonnen. We geloofden in onze eigen kansen. Mika haalt dan ook nog eens enorm goeie ballen uit de goal. De tweede helft kwamen we onder druk, maar we hebben goed stand gehouden en niet te veel kansen weg geven. We hebben dan ook een beetje geluk gehad dat de ballen van Genk niet op de goeie plaats vielen. Deze wedstrijd geeft perspectieven voor de toekomst. Er komen nu nog twee belangrijke wedstrijden. Als we daar vier op zes mee kunnen halen, zijn we vertrokken.

 

Voorbeschouwing_

Zaterdagavond is het eindelijk weer zover. Na een weekje verplichte rust door een wedstrijd van de Rode Duivels trekken we met z’n alleen naar de Christal Arena voor de wedstrijd tegen Genk.

Racing Genk staat op dit moment op een zevende plaats met tien punten uit zes wedstrijden. Het verloor nog geen enkele keer, maar speelde wel al vier maal gelijk, dit tegen Cercle Brugge, OH Leuven, Lierse en Anderlecht. Net voor het sluiten van de transferperiode moesten ze nog hun topschutter en Rode Duivel Benteke naar Aston Villa laten vertrekken. Met Benjamin De Ceulaer (Lokeren) en Glynor Plet (Twente) haalden ze wel meteen versterking binnen om de aanval samen met Jelle Vossen te dragen. Trainer Mario Been kan zaterdag trouwens opnieuw beroep doen op Vossen die na een blessure opnieuw fit is. Maar of hij zal spelen, is nog maar de vraag. Volgende week donderdag wacht Genk immers een belangrijke wedstrijd. Dan spelen ze de eerste wedstrijd in de poules van de Europa League tegen het Hongaarse Videoton.

Voor Waasland-Beveren kwamen de twee weken rust misschien op het juiste moment. Na de hectische zomermaanden waarin de club de stap vanuit tweede naar eerste klasse maakte was een moment van rust welgekomen. Ook voor de nieuwe spelers zoals Badash, Shish en Lepoint was het goed om zich verder in te passen in de ploeg. Door de belangrijke en verdiende overwinning van twee weken geleden tegen Cercle Brugge trekken we zaterdag sowieso met veel vertrouwen naar Genk. Het is trouwens tijd dat we tegen de Limburgers nog eens scoren. In de laatste vier confrontaties tussen Genk en Beveren konden de Waaslanders geen enkele keer de netten doen trillen. Het seizoen 2006-2007 was de laatste keer dat we nog eens tegen elkaar speelden. In september 2006 werd het in Genk 1-0. In maart 2007 verloren we op de Freethiel met zware 0-5. Dat kan en zal zaterdag niet opnieuw het geval zijn!

Komáán W-B!