Wedstrijdverslag | za 27-08-2016

KV Oostende – Waasland-Beveren

In Oostende hoopte Waasland-Beveren een vervolg te breien aan puike prestaties tegen KRC Genk en KV Mechelen. In de vernieuwde Versluys Arena hoopte geel-blauw de kustploeg een lastige avond te bezorgen. W-B begon echter met een valse noot en was al snel op achtervolgen aangewezen. Aan de rust stond W-B met 2-0 in het krijt, Laurent Jans milderde nog in de slotfase tot 2-1.

De wedstrijd begon dramatisch voor W-B. Na amper twee minuten voetballen kwam Merveille Goblet ver uit doel om een diepe bal weg te trappen. Hij knalde pardoes op Rudy Camacho, die een aanstormende Knowledge Musona probeerde te stoppen. De bal verdween zeer ongelukkig in de netten, 1-0 was het harde verdict. W-B probeerde de rug te rechten, maar kon amper gevaarlijk zijn. De bal ging van voet tot voet, maar telkens stokte het aan de zestien.

KV Oostende liet de bal aan onze Leeuwen en loerde op de counter. Een goede tactiek, zo bleek. Na een knappe actie kon Musona volledig alleen op Goblet afgaan. Het Beverse sluitstuk kon het doelpunt niet verhinderen, 2-0 op het bord. De situatie werd nog erger voor W-B wanneer kapitein enkele minuten later Ibrahima Seck rechtstreeks rood krijgt. W-B kreeg niet meteen kansen bij elkaar gevoetbald, maar wat later moesten ook de kustboys met tien verder. Michiel Jonckheere pakte een tweede keer geel na een harde overtreding op Jens Cools. Geel-blauw putte moed uit die rode kaart en kwam opzetten: een voorzet van Laurent Jans werd net op tijd onderschept door de Oostendse verdediging. Net voor rust mist Cyriac nog een goede kans op een derde doelpunt, maar de ruststand was 2-0.

In de tweede helft ging Waasland-Beveren nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Na het inbrengen van Ronnie Schwartz kwamen de eerste goede kansen. Rudy Camacho schoot over, Schwarz kopte op Proto. W-B bleef aandringen met meerdere mogelijkheden tot gevolg, aan de overkant moest Laurent Jans de 3-0 van de lijn vegen. Later scoorde hij zelf aan de overzijde de 2-1 met een scherp schot in de onderhoek. Het levert een spannende slotfase op, maar verder raakte W-B niet meer. Een sterke tweede helft wordt zo niet beloond met puntengewin.

Opstelling W-B: Goblet, Demir, Buatu, Boljevic, Schrijvers, Cerigioni (74′ Opoku), Seck, Jans, Cools (61′ Michel), Vanzo (46′ Schwartz), Camacho

Opstelling KV Oostende: Proto, Bossaerts, Siani, El Ghanassy (69′ Vandendriessche), Cyriac (69′ Dimata), Musona, Jonckheere, Tomasevic, Milic, Canesin (80′ Berrier), Marusic

Gele kaarten: 10′ Schrijvers, 22′ Jonckheere, 35′ Jonckheere

Rode kaarten: 30′ Seck, 35′ Jonckheere

Doelpunten: 3′ Camacho (own.), 17′ Musona, 85′ Jans

Voorbeschouwing_

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar de kust voor de confrontatie met KV Oostende. De wedstrijd tegen de Kustboys wordt afgetrapt om 20.30 uur. De man die de wedstrijd in goede banen moet leiden, heet Alexandre Boucaut.

Een wedstrijd tussen W-B en KVO staat bijna altijd garant voor spektakel. Vorig jaar deelden we de punten met de Kustboys na een spectaculaire 3-3. Jullie herinneren zich ongetwijfeld nog het debuut van Siebe Schrijvers voor geel-blauw, niet? Het jaar voordien scoorde de thuisploeg nog een doelpuntje meer en verloor W-B dus met 4-3 aan zee. Het vorig bezoek van Oostende op de Freethiel was er één om snel te vergeten. Vijf doelpunten slikte geel-blauw toen en er werd met 1-5 verloren. Het is sinds 2010 geleden dat W-B nog eens kon winnen in het toenmalige Albertpark, dat intussen is omgedoopt tot de vernieuwde Versluys Arena. W-B is erop gebrand om de statistieken naar de prullenmand te verwijzen.

Coach Stijn Vreven kan niet rekenen op de geblesseerden François Marquet en Zinho Gano. Zijn collega aan de overkant, Yves Vanderhaeghe, moet het zonder spits Joseph Akpala doen.

Selectie W-B: Henkinet, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Schrijvers, Cerigioni, Michel, Seck, Goblet, Schwartz, Jans, Opoku, Cools, Vanzo, Myny, Camacho

Selectie KVO: Proto, Ovono, Antunes, Milic, Bossaerts, Tomasevic, Godeau, Capon, Vandendriessche, Jonckheere, Siani, Marusic, Musona, Berrier, Canesin, El Ghanassy, Dimata, Cyriac

 

Info voor de supporters:

 

Reisweg bezoekende supporters :

E40 – A10 – Rondpunt JF Kennedy te Oostende – Elisabethlaan – Northlaan – doorsteeks links naar de afgesloten controlezone op het braakliggend terrein (oud Media Center).  De bussen plaatsen zich ofwel haaks op de afsluiting, met front naar de zee, ofwel in de richting van de Northlaan.  Gewijzigde afrijroute : via de Northlaan – Elisabethlaan en zo terug de A-weg op.

 

Burgemeesterbesluit van kracht, bij dewelke supporters met stadionverbod de dag van de wedstrijd de toegang tot de perimeter verbiedt, op straffe van gemeentelijke administratieve sanctie tot 250 euro.

Gebruik van pyrotechnisch materiaal binnen de perimeter: Gas boete