Wedstrijdverslag | za 25-01-2014

KV Oostende – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren keert met lege handen terug uit Oostende. Het verloor zaterdagavond met 2-1 van de kustploeg. De wind was een bepalende factor in de wedstrijd. Door de nederlaag en de resultaten in andere wedstrijden belandt W-B weer in de rode zone. 

Bob Peeters koos voor de wedstrijd bij KV Oostende voor dezelfde elf die ook tegen Club Brugge en RAEC Mons in de basis stonden. De wedstrijdomstandigheden waren zeker niét hetzelfde in het Albertpark. Er waaide een hevige wind door het stadion, die in de eerste helft in het nadeel van W-B blies.

Het hoeft niet te verbazen dat de openingsfase erg nerveus verliep, met heel wat slordigheden en foute passes door de felle wind. Even voorbij het kwartier zag scheidsrechter Vervecken een duwfout van Karim Belhocine in de eigen strafschopzone. De bal ging op de stip en Sebastien Siani faalde niet vanop elf meter: 1-0. Een bitter doelpunt, zeker omdat luttele seconden voordien een duidelijke duwfout op Dalibor Veselinovic niet bestraft werd.

W-B kon in de eerste periode maar moeilijk doelgevaar creëren. Het schot van een hard werkende Robert Demjan ging naast; verder een handvol stilstaande fases die door de Oostendse doelman Didier Ovono onschadelijk werden gemaakt. Aan de overzijde was KV Oostende nog dicht bij een tweede treffer toen de voorzet van Franck Berrier tegen de dwarsligger waaide. Ruststand: 1-0.

Na de pauze had geel-blauw de wind mee, al was die intussen wat gaan liggen. Robin Henkens maakte er toch handig gebruik van en krulde een hoekschop enig mooi rechtstreeks in doel: 1-1. De thuisploeg was vervolgens gevaarlijk op een tegenaanval die door Berrier te zwak werd besloten op Colin Coosemans. De doelman weerhield ook Nyasha Mushekwi van een doelpunt, maar moest zich even later wel omdraaien nadat Frederic Brillant de kustploeg weer op voorsprong had gekopt.

W-B drong nog aan in de slotfase, maar kon het tij niet meer keren. Zo verloor geel-blauw voor het eerst in vijf wedstrijden, maar zakt het door de resultaten van de rechtstreekse concurrenten wel weer naar de voorlaatste plaats in de Pro League.

 

KV Oostende: Ovono; Hempte, Brillant, Schmisser, De Schutter; Siani, Canesin, Foket (83′ Wilmet), Berrier (90′ Martens), Van Imschoot; Mushekwi

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Bojovic, Cale; Trickovski (83′ Lebbihi), Godemèche (54′ Maric), Sibum, Henkens; Demjan (76′ Emond), Veselinovic

Doelpunten: 18′ Siani 1-0 (p), 56′ Henkens 1-1, 75′ Brillant 2-1

Gele kaarten: 18′ D’Ulivo, 27′ Belhocine, 61′ Henkens, 65′ Siani

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voorbeschouwing_

Op speeldag 23 trekt Waasland-Beveren naar het Albertparkstadion van KV Oostende. De wedstrijd wordt zaterdag om 20u00 afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Vervecken. Als W-B de volle buit pakt in Oostende, wipt het in de stand over de kustploeg. Met een veertiende plaats en 20 punten in het klassement, telt geel-blauw immers maar twee punten minder dan de promovendus.

Waasland-Beveren en KV Oostende staan zaterdag voor de tweede keer over elkaar in eerste klasse. De eerste maal, op vijf oktober 2013 in de Freethiel, won geel-blauw met 2-0 na doelpunten van Robin Henkens en René Sterckx. Oostende staat op een voorlopige twaalfde plaats in de Pro League, dankzij overwinningen tegen onder andere Genk, Cercle Brugge en OH Leuven. In zijn laatste drie wedstrijden zag de kustploeg W-B naderen in de stand, KV Oostende pakte 1 op 9 terwijl W-B zijn laatste drie duels winnend wist af te sluiten. Oostende moest het de afgelopen weken wel opnemen tegen Zulte Waregem, Lokeren en Standard.

Bob Peeters beschikt tegen Oostende beschikken over precies dezelfde kern die afgelopen zaterdag de drie punten thuis hield tegen Bergen. Jonathan Rowell, Christian Santos en René Sterckx moeten de wedstrijd met (langdurige) blessures aan zich voorbij laten gaan. Hanan Maman ondervindt nog steeds hinder aan de voet. Voor Rami Gershon en Aboubakar Oumarou, die beiden wel reeds met de groep trainen, komt het duel eveneens nog te vroeg. Verder geen geschorsten en geen enkele speler op één kaart van schorsing.

 

Volgende spelers  (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern: Cale, Doumbia, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Luyckx, Demjan en Van Steelant.

Geblesseerd: Santos, Rowell, Sterckx, Maman

Geschorst: /

Niet geselecteerd: Oumarou, Van den Eynde, Gershon

Niet speelgerechtigd: Gabriel

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Fotos_