Wedstrijdverslag | di 14-07-2015

KVK Tienen – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft dinsdagavond een gelijkspel geboekt in zijn oefenwedstrijd tegen KVK Tienen. Het werd 1-1. W-B domineerde de partij, maar kon zijn veldoverwicht niet omzetten in doelpunten. Kort na de pauze was geel-blauw op achtervolgen aangewezen en halverwege de tweede helft herstelde het weer het evenwicht met een fraai afstandsschot van Floriano Vanzo. 

De wedstrijd tegen derdeklasser KVK Tienen was de zevende oefenwedstrijd voor W-B in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, de vierde tegen een Belgische tegenstander na drie duels tegen buitenlandse clubs. In de Beverse basiself negen spelers die ook tegen Fola Esch aan de partij begonnen. Niels De Pauw en Milos Maric reisden niet mee af naar het Bergéstadion en werden vervangen door Glenn Leemans en Renaud Emond.

W-B legde meteen beslag op de bal, maar kwam aanvankelijk niet verder dan wat halve kansen. Thibault Moulin was het gevaarlijkst met een lob die rakelings naast het Tiense doel belandde. De beste kansen volgden in het derde kwart. Eerst dwong Glenn Leemans Tienen-doelman Arthur Hannes een hoekschop toe te staan. Een minuut later moest de goalie opnieuw ingrijpen bij de aardige afstandspegel van Olivier Myny. Gescoord werd er niet in de eerste periode. Halfweg stond het nog 0-0.

De thuisploeg voerde in de pauze zeven wissels door, Stijn Vreven hield op twee: Zakaria M’Sila en Floriano Vanzo kwamen Steeven Langil en Zinho Gano aflossen. Nauwelijks was de tweede speelhelft onderweg of het stond al 1-0. De ingevallen Thomas Willems kwam stevig ingevlogen bij een spelhervatting en kopte raak. Een superefficiënt Tienen -één kans, één goal- op voorsprong, W-B op achtervolgen aangewezen.

Halverwege de tweede helft was het Floriano Vanzo die met een fraai afstandsschot geel-blauw langszij bracht: 1-1. Kort voor het einde was er nog een gevaarlijk voorzet-schot van M’Sila. Invallersdoelman De Wolf kon nog net bij het leer om in hoekschop te tikken. In de slotfase werd Hugo Sousa nog hard aangetrapt na te laat inkomen van een tegenstander. Meteen na zijn vervanging werd er afgefloten. Komend weekend speelt W-B nog twee oefenduels: zaterdag tegen Leopoldsburg, zondag tegen Asteras Tripoli.

 

KVK Tienen: Hannes (46′ De Wolf); Puttenaers (46′ Willems), Roosbeek (46′ Verhamme), Singh (k) (62′ Vos), Ickmans (46′ Renson); Grancea (62′ Goossens), Carton (62′ Rubenschuh), Haroun (46′ C. Dirix); Ly (46′ Boulatiour), Mathei (62′ Bangoura), Wanyberg (46′ S. Dirix)

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Sousa (90′ Jellal), Buatu, Leemans; Coulibaly, Emond, Moulin (k); Myny (79′ De Belder), Gano (46′ Vanzo), Langil (46′ M’Sila)

Doelpunten: 48′ Willems 1-0, 68′ Vanzo 1-1

Voorbeschouwing_

Op dinsdag 14 juli trekt Waasland-Beveren naar Tienen voor een oefenduel tegen derdeklasser KVK Tienen. De match wordt om 19.00 u. afgetrapt in het Julien Bergéstadion. Na oefenduels in Duitsland en Luxemburg tegen VfL Bochum (3-1) en Fola Esch (0-0), speelt W-B weer een oefenpartij op Belgische bodem. De oefenwedstrijd tegen Tienen is de tweede voor geel-blauw tegen een club uit derde nationale. Eerder klopte W-B Bornem al met 0-3. KVK Tienen speelt tegen onze club zijn eerste oefenduel van het nieuwe seizoen.

Supporters van geel-blauw zijn van harte welkom om onze Leeuwen te komen aanmoedigen in het Bergéstadion. Volwassenen betalen €10 voor een zit- of staanplaats naar keuze. Jongeren tussen twaalf en zestien jaar betalen €5 om de match bij te wonen. Kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar mogen gratis binnen.

Adres: Bergévest 12, 3300 Tienen