Wedstrijdverslag | za 24-08-2013

Lierse – WB

We zakten deze morgen af naar de Freethiel en vroegen David Penneman en Bas Sibum naar de zwakke match van gisteren.

David Penneman: ‘Het  was absoluut niet goed. Voor een stuk onverklaarbaar, want we hadden een enorm goeie week achter de rug.  De trainingen waren heel goed verlopen. Iedereen wist perfect wat Lierse voorstelde en wat er van hen verwacht werd.  Zo’n prestatie is dan ook echt onaanvaardbaar. In het voetbal heb je mentaliteit nodig om de match in je voordeel te laten spelen. Die mentaliteit ontbrak gisteren volledig en zijn erop geklopt. Tijdens de rust heeft de trainer gezegd: “voetbal nu toch eens!” Dat lukte die eerst 20 minuten, maar dan kiezen we veel te veel voor die lange bal. Niet gemakkelijk voor onze spelers vooraan. We maken onze analyse en zetten opnieuw alles op alles voor de volgende thuismatch tegen Brugge. We mogen dit ook niet dramatiseren, maar verachten van iedereen wel een sportieve reactie. We moeten de volgende match laten zien wat we waard zijn.”

Bas Sibum: “Wat kunnen we erover zeggen. Het was een slechte prestatie van onze kant. We hebben weinig tot zelfs niks gecreëerd. Veel van onze jongens gaven niet thuis. We hebben de wedstrijd verloren op mentaliteit. Die zat absoluut niet goed. Het is geen drama dat we verliezen, maar dit mag niet op vlak van mentaliteit. Lierse was niet de betere ploeg op vlak van kwaliteit, maar wel op vlak van karakter.”

Voorbeschouwing_

Vanavond staat er voor de jongens van coach Glen De Boeck een trip naar het Lisp op het menu. Lierse staat na 4 speeldagen gedeeld laatste met 1 puntje uit 4 wedstrijden. Dit mag natuurlijk geen verkeerd beeld geven, want de Pallieters hebben er al 2 moeilijke verplaatsingen opzitten naar Sclessin en de Ghelamco Arena. De troepen van Stanley Menzo moeten dus vanavond proberen om de eerste 3 punten van dit seizoen thuis te houden.

Waasland-Beveren kan terugkijken op een degelijk begin van het nieuwe voetbalseizoen. Na 4 speeldagen staan de Waaslanders op een elfde plek in het klassement met 3 gewonnen punten. De ploeg van Glen De Boeck kon nog niet winnen dit seizoen, maar liet ook nog maar 1 nederlaag optekenen tegen landskampioen Anderlecht. Mechelen, AA Gent en Charleroi konden de stugge Wase defensie niet ontwrichten en ook Anderlecht leek lange tijd zijn tanden stuk te bijten op de goede organisatie van WB. Uiteindelijk moesten de Waaslanders zich een kwartier voor tijd toch gewonnen geven en ging Anderlecht nog met een overdreven 0-3 zege aan de haal. In het voorbije serizoen speelden beide ploegen 2 keer gelijk tegen elkaar. Beide partijen zorgden voor weinig opwinding en dat viel ook af te lezen aan de scores. Het werd 1-1 en 0-0. Bij Lierse staat Carl Hoefkens waarschijnlijk voor het eerst in de basis.

Stanley Menzo selecteerde volgende spelers voor de wedstrijd van deze avond: Berezovskyi, Bourabia, Corstjens, Farag, Farssi, Ghaly, Goris, Hoefkens, Jääger, Lambot, Losada, Menga, Saïdi, Swinkels, Vercauteren, Wanderson, Wils en Yasser.

Kostadin Hazurov ontbreekt nog steeds met een verrekking. Ook Jimmy De Jonghe moet geblesseerd afhaken. De volgende spelers zitten niet in de selectie: Annab, Bruno, Frans, Hairemans, Pauwels en Verheyen.

Fotos_