Wedstrijdverslag | za 30-03-2013

OHL – WB

Waasland-Beveren kon gisteren, 30 maart, haar eerste wedstrijd in Play-off 2 niet winnen. Met een goeie eerste helft was het onze ploeg die de score kon openen. Rowell mikte de aflegger van Sonck op de paal. OHL kon een minuut later wel scoren. Cerigioni scoorde vanuit het niets. We gingen nog op zoek naar de gelijkmaker en bleven aandringen, maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen we niet. Chuka verdubbelde de score na een overstapje van Geraerts. Invaller Dehond zorgde na een welgemikte uittrap van Bailly voor de 3-0. De Smet redde onze eer door in één trap op doel te schieten in de 90ste minuut. Hij reageerde nog even na de wedstrijd:

Stijn De Smet: “Een mindere start van de Play-offs die we volledig aan onszelf te verwijten hebben. We speelden een goeie eerste helft. We konden jammer genoeg niet scoren. Jonny had een goeie kans met die bal op de paal. Een minuut na die kans scoort Cerigioni dan. Dat veranderde het wedstrijdbeeld. De tweede helft vond ik niet goed. Na de 2-0 hadden we een mentale tik gekregen en dan valt de 3-0. We hebben een les in efficiëntie gekregen en het was een wedstrijd om vooral snel te vergeten. Ik had liever niet gescoord en hier toch een punt genomen.”

We vroegen Stijn ook nog even wat de ambities zijn voor Play-off 2.

Stijn De Smet: “We hadden hier graag een punt genomen en volgende week dan thuis gewonnen. We moeten er volgende week volop voor gaan en match per match bekijken. We zijn niet kansloos en het is aan ons om te tonen dat we enorm ambitieus zijn in de play-off. We moeten gewoon de drie punten thuis houden door te spelen zoals onze eerste helft. We willen iets beteken in de Play-offs.”

Voorbeschouwing_

Zaterdag trekken we met z’n allen naar Den Dreef voor de wedstrijd tegen OH Leuven. Deze eerste wedstrijd van PO2 is meteen een nieuwe start voor onze ploeg, die de voorbije maanden getoond heeft dat het niet van plan is louter een bijrol te zullen spelen.

Het verhaal is ondertussen bekend: na een moeilijke eerste helft van het seizoen hebben de spelers onder leiding van trainer Glen De Boeck de scheve situatie recht getrokken waardoor Waasland-Beveren reeds twee weken voor het einde van de competitie zeker was van het behoud in de hoogste afdeling. Maar hier eindigt het verhaal niet: zaterdag begint de PO2, een mini-competitie tussen vier ploegen. In onze reeks gaat het tussen KV Mechelen, OH Leuven, Charleroi en Waasland-Beveren. Hoewel niet iedereen overtuigd is van de meerwaarde van deze play-offs is de inzet toch niet min: de winnaar van deze nacompetitie maakt kans op een Europees ticket. Bovendien zijn de zes wedstrijden een uitstekende gelegenheid om sommige spelers te evalueren met het oog op volgend seizoen. En ook voor de supporters is het een kans om zonder stress opnieuw enkele zaterdagavonden te genieten. Want inderdaad, veel stress is er voor Waasland-Beveren niet bij. De hoofddoelstelling van het seizoen – het behoud – is bereikt. Wat er nu nog zou bijkomen, is extra. Niets moet, alles mag dus. Maar iedereen weet dat spelers die zonder stress kunnen spelen, soms verrassend uit de hoek kunnen komen.

 

Onze eerste tegenstander is OH Leuven. Deze fusieploeg deed het vooral in de heenronde uitstekend en wist zich al redelijk snel te verzekeren van het behoud. Ze hebben dan ook enkele sterke spelers in hun elftal. Vooral oude bekende Ibou deed in de eerste seizoenshelft meermaals de netten trillen. Hij is op dit moment al goed voor 17 doelpunten, dat zijn er evenveel als Mbokani. In de heenronde was het onder andere ook die Ibou die er in de slotfase van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren twee maakte. Het werd toen 5-2 in het voordeel van de Vlaams-Brabanders. Eind januari wisten we deze zure nederlaag uit te wissen door op de Freethiel met 2-0 te winnen. Doelpuntenmakers waren Badash en De Smet.

 

Het kan zaterdag dus alle kanten uit. Wij zijn alvast blij dat het na een weekje rust opnieuw voetbal is. De paasklokken kunnen zondag best niet al te vroeg komen …

Fotos_