Wedstrijdverslag | za 02-02-2013

RAEC Bergen vs Waasland-Beveren

We sprokkelden de reacties van Vito Plut en Benoît Ladrière voor jullie samen na de wedstrijd op RAEC Bergen.

Vito Plut: “Het was de eerste keer dat ik op deze positie speelde. Enkele weken geleden vroeg de coach me of ik op die positie kon spelen. We hebben er enkele keren over gepraat en ook op getraind. Cédric kreeg zijn vijfde gele kaart. De kans bestond dat ik mocht spelen. Het was moeilijk om aan de rechtse kant te spelen, maar na 10 minuten lukte het wel. Maar we hebben niet gewonnen. We hebben geen punten genomen, dus ben ik wel teleurgesteld. Het had beter geweest als we toch met één punt naar de Freethiel konden terugkeren. Maar nu kunnen we er niks meer aan veranderen. We moeten ons nu concentreren op de volgende wedstrijd en er samen voor zorgen dat de club in eerste blijft.”

Benoît Ladrière: “Ik vind het spijtig voor de ploeg. Als we hier een goed resultaat hadden neergelegd, waren we weer wat uitgelopen. Het valt nog mee omdat de andere ploegen ook geen punten nemen, maar het blijft spijtig. Er komt nog een zwaar programma aan. Maar we hebben al resultaten gehaald tegen moeilijke ploegen, dus gewoon positief blijven denken en resultaten halen de komende weken. Ik ben blij dat de trainer mij vandaag in het elftal heeft gezet. De plaatsen zijn duur, maar dat zorgt voor een gezonde competitie, waardoor ieder van ons beter wil presteren. ”

 

 

Voorbeschouwing_

Waasland-Beveren treedt vandaag aan op het veld van Bergen. Door de overwinning van vorig weekend tegen OH Leuven en de mooie reeks die hiermee werd verder gezet, mogen we met vol vertrouwen naar Henegouwen afreizen.

 

We herinneren ons allemaal nog de cruciale testwedstrijd van twee jaar geleden in Bergen. Wie die wedstrijd won, mocht promoveren naar de hoogste afdeling. Na een bloedstollende wedstrijd trok Bergen aan het langste eind. Wie dacht dat de neo-eersteklasser een vogel voor de kat zou zijn, kwam bedrogen uit. Bergen kon zich vorig seizoen in het eerste jaar in eerste klasse sinds de degradatie in 2009 relatief gemakkelijk handhaven. De ploeg eindigde op een knappe tiende plaats. Ook dit jaar ziet het er naar uit dat ze zonder problemen in de middenmoot zullen eindigen. Op dit moment staan ze op een negende plaats, met 32 punten. Het feit dat ze in deze fase van de competitie al gered zijn, is mooi. Trainer Enzo Scifo kan zijn ploeg  dan ook al rustig klaarstomen voor de aankomende wedstrijden in de PO2. Het lijkt er een beetje op dat ze dit ook al aan het doen zijn. De laatste weken zijn de resultaten immers iets minder. Vorige week kwamen ze op het Kiel niet verder dan een 0-0 tegen Beerschot, en de week voordien dezelfde uitslag tegen Lierse. Het verlies van goudhaantje Perbet is hier waarschijnlijk niet vreemd aan. De laatste overwinning dateert van de laatste wedstrijd voor de winterstop toen ze met 1-2 gingen winnen op Charleroi.

 

Waasland-Beveren loopt sinds de komst van trainer Glen De Boeck op wolkjes. Onze nieuwe trainer verloor met ons Waasland-Beveren slechts een wedstrijd, die tegen Standard. De afgelopen weken wisten we de voorsprong op onze concurrenten te vergroten, dit na enkele knappe gelijke spelen en overwinningen. Vooral de overwinning van vorige week thuis tegen OH Leuven was erg belangrijk. Zo belangrijk dat sommige voetbalkenners reeds spreken over een verlengd verblijf in eerste klasse voor Waasland-Beveren. Zo ver zijn we natuurlijk nog niet. Zolang het mathematisch niet zeker is, moeten we elke week geconcentreerd blijven voetballen en week na week voor de punten te gaan. Als we blijven werken zoals de voorbije maanden, dan ziet het er inderdaad goed uit voor onze club.

 

Wie de volgende weken zal meewerken aan het behoud, zijn onze nieuwkomers Mohamed Alouad en René Sterckx. Deze Anderlecht-huurlingen zitten meteen in de kern voor de wedstrijd van zaterdag. Ook Jonathan Rowell is er opnieuw bij. Hij blijkt voldoende hersteld van zijn heupblessure. D’Ulivo en Blondelle zullen er dan weer niet bij zijn. Zij zijn geschorst.

 

Beste supporters, tot vanavond!

Fotos_