Wedstrijdverslag | vr 19-10-2012

RSC Anderlecht vs Waasland-Beveren

Siebe Blondelle reageert na de wedstrijd:

‘De eerste helft speelden we nog redelijk goed, maar tot op een bepaalde hoogte. Van zodra we op de helft van Anderlecht kwamen, was die eindpas niet goed en konden we niet scoren. Dat kon zeker beter. We komen dan ook 1-0 achter. Daar hebben we ons wel snel over gezet, dan moet je gewoon doorgaan. Er moest ook nog een tweede helft gespeeld worden, dus alles was nog mogelijk. We wilden na de rust dan ook echt tegen prikken en terug volledig in de match komen. Maar dan valt die tweede goal en was het zo goed als gedaan. We hebben dan wel nog eens één of twee kansen gehad, maar veel hebben we er niet meer kunnen creëren. Had er meer in gezeten als het iets langer 1-0 was gebleven? Misschien wel. Je speelt uiteindelijk wel op Anderlecht en dat is nooit gemakkelijk. Volgende week thuis tegen Zulte Waregem is een nieuwe wedstrijd waar we ongetwijfeld opnieuw alles zullen geven!’

Voorbeschouwing_

Vrijdagavond trekken we met z’n allen naar de hoofdstad voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Het zijn matchen als deze, die het verschil met de Belgacom League extra in de verf zetten, zowel qua beleving als qua moeilijkheidsgraad.

De landskampioen staat momenteel op een derde plaats met 19 punten uit tien wedstrijden. Dat zijn er drie minder dan de leider Club Brugge. De dure punten verloor Anderlecht door driemaal 1-1 te spelen tegen KV Kortrijk, OH Leuven en Lierse. Op de vorige speeldag verloren ze op het veld van Standard – we herinneren ons allemaal nog de vurige beelden op Sclessin. Anderlecht is bovendien ook nog op het Europese  front actief. Het behaalde de poules van de Champions League, en daarin kon het in z’n eerste wedstrijd in Milaan verdiend een punt veroveren. Op de tweede speeldag ging het wel met de billen bloot tegen Malaga. Anderlecht verloor thuis met 0-3. In diezelfde week verloren ze zoals eerder gezegd ook op het veld van Standard. We mogen ons dus verwachten aan een gemotiveerde landskampioen die na twee nederlagen de puntjes op de spreekwoordelijke i zal willen zetten, al mogen we misschien hopen dat de spelers al met de belangrijke wedstrijd van woensdag tegen Zenith in hun hoofd zitten.

Voor Waasland-Beveren is een verplaatsing naar Anderlecht geen cadeau, dit terwijl we wel de punten nodig hebben. Na een goede septembermaand bracht oktober niet echt wat we gehoopt hadden. De twee gelijke spelen thuis tegen Lierse en Bergen en de zware nederlaag op Leuven konden mits wat bijval anders uitgedraaid zijn, maar het is wat het is. Hierdoor geraakten we niet weg van de voorlaatste plaats in het klassement, al zijn we wel op gelijke hoogte met Charleroi gekomen. Met het oog op de wedstrijd tegen Zulte-Waregem en de voor onze supporters belangrijke verplaatsing naar Lokeren doen we er vrijdag goed aan om een bemoedigende prestatie neer te zetten. Waasland-Beveren speelt trouwens morgen haar 100ste officiële wedstrijd. Dus waarom mogen we niet dromen van een stunt? Dit zal evenwel zonder de onfortuinlijke Gal Shish moeten gebeuren. Die brak afgelopen week tijdens een interland zijn neus en zal twee weken buiten strijd zijn. Het wordt uitkijken of d’Ulivo en/of Ghadir al voldoende hersteld zijn om vrijdag de eer van het Waasland in Brussel te verdedigen.

Fotos_