Wedstrijdverslag | do 19-01-2012

SK Lierse vs Waasland-Beveren

Enkele uren voor de sneeuw over ons land trok, is Waasland-Beveren er gisteren in geslaagd om een punt van het Lisp naar de Freethiel te brengen. Het was geen goede wedstrijd van beide ploegen, maar met een punt op verplaatsing tegen een rechtstreekse concurrent doen we een goede zaak.

 

Het was al enkele dagen voor de wedstrijd duidelijk dat onze jongens door een groot legioen supporters zou aangemoedigd worden. Het zien van het bezoekersvak met de ruim 800 meegereisde supporters moet onze spelers (met nieuwkomers Remacle, Ivens en De Smet in de basiself) een beetje extra warmte gegeven hebben. En dat was nodig, want het was ijskoud op het Lisp. Op het eerste zicht zag het veld er goed uit, maar spelers klaagden reeds voor de wedstrijd over de slechte staat van het veld. De harde en hobbelige ondergrond maakte mooi voetbal quasi onmogelijk. De Pallieters stonden bij aanvang van de wedstrijd vier punten achter op Waasland-Beveren en moesten dus absoluut winnen om opnieuw aansluiting te krijgen. Het was dan ook Lierse dat het meest in de aanval trok, zonder echt grote kansen te creëren. Een keer hielden we onze adem in toen Claasen het van ver probeerde. Zijn bal ging gelukkig net naast. Net voor rust was het Waasland-Beveren dat nog het dichtste bij een doelpunt was. De kopbal van Belhocine op voorzet van Sibum was echter niet goed geplaatst.

 

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel slordigheden van beide elftallen en weinig echt grote kansen. Een keer kon Lierse de bal goed voor doel zetten, maar Ivens kon de bal in de kleine rechthoek nog in corner werken. De beste kans was opnieuw voor Waasland-Beveren. In de allerlaatste minuut kon Badash een voorzet op doel koppen maar zijn bal ging net over doel.

 

Lierse creëerde de meeste kansen, maar de beste twee kansen waren dan weer voor Waasland-Beveren. Hoe dan ook verdiende geen van beide ploegen de overwinning en is de 0-0 einduitslag een terechte afspiegeling van deze wedstrijd.

 

Waasland-Beveren doet met dit gelijke spel een goede zaak in het klassement. Met opnieuw een wedstrijd gespeeld behoudt het dezelfde vier punten voorsprong op eerste achtervolger Lierse. Het vergroot bovendien de voorsprong op Beerschot dat met 4-0 verloor op Kortrijk. Nog zeven wedstrijden alles geven! Tot volgende week thuis tegen OH Leuven!

 

Waasland-Beveren speelde met: Coosemans, Belhocine, Badash, Remacle (87′ Plut), Sibum, Sonck (81′ Farssi), Rowell (40′ Shish), D’Ulivo, De Smet, Ivens, Blondelle

Voorbeschouwing_

Na een wekenlange winterstop mogen we zaterdag opnieuw aan de belangrijkste bijzaak ter wereld denken. Dan nemen we het in de eerste wedstrijd van 2013 op tegen Lierse. We trekken met drie nieuwe spelers en goede hoop naar het Lisp.

 

Dat Lierse met nog acht wedstrijden voor de boeg een van onze concurrenten zou worden, is niet echt een grote verrassing. Lierse speelde drie seizoenen geleden nog in tweede klasse en de vorige twee seizoenen in eerste klasse konden de Pallieters nooit echt meer aanspraak maken dan op een 14de en 12de plaats. Bovendien lieten ze tijdens de zomer enkele ervaren spelers als Sonck, Maric en Thompson vertrekken.  Lierse staat op dit moment op een 13de plaats met 18 punten uit 22 wedstrijden. Dat zijn er precies evenveel als Beerschot en  vier minder dan Waasland-Beveren. Lierse staat wel nog steeds vier punten voor op Cercle Brugge, de laatste in de stand.

 

In het begin van het seizoen zag het er niet meteen naar uit dat Lierse in de problemen zou komen. Hoewel de eerste wedstrijd verloren werd, zetten ze nadien een indrukwekkende reeks zonder verliespartij neer met onder meer gelijke spelen tegen Standard, Genk, Leuven, Anderlecht en Waasland-Beveren. Het werd op onze Freethiel midden september 1-1. Pas de week na ons, toen Lierse tegen Zulte-Waregem moest spelen, lieten ze hun tweede verlies optekenen. Vanaf dat moment begon Lierse meer en meer wedstrijden te verliezen. Ze wonnen ondertussen wel nog eens knap tegen Club Brugge en AA Gent, maar verloren ook tegen rechtstreekse concurrent Charleroi. Trainer Chris Janssens werd dan ook de laan uitgestuurd en vervangen door Hamzy Ramzy die als supervisor-trainer samen met Herman Vermeulen en Daniel Simmes de ploeg naar een veilige plaats in de stand probeert te brengen.

 

Wie verwacht had Lierse tijdens de winterstop een nieuwe ploeg zou kopen, blijft voorlopig op zijn honger zitten. Er waren eind december geruchten dat voorzitter Maged een 7-tal Egyptische spelers  zou aantrekken, maar daar is voorlopig nog niet veel van bekend. Enkele dagen geleden tekende wel Lens Annab een contract. Deze 24-jarige Belgisch-Algerijnse middenvelder speelde in het verleden nog bij Westerlo.

 

Voor Waasland-Beveren is het taak om de goede vorm van voor de winterstop opnieuw op te nemen en zo snel mogelijk de nog resterende punten binnen te halen. De ploeg zal er mogelijks wel iets anders uitzien dan voor de winterstop. Zo moesten we Lepoint naar zijn habitat in Gent laten gaan, maar mochten we wel de getalenteerde spelers Remacle en De Smet verwelkomen. En achteraan zien we Ivens opnieuw in geel-blauw de verdediging sturen. Cruz is enkele weken out met een spierscheur en ook Doumbia is onzeker.

Vol goede moed en met veel vertrouwen trekken we zaterdag dus naar het Lisp. En de spelers zullen niet de enige zijn die de punten naar de Freethiel willen brengen. De bussen van de vele supporterclubs zijn bijna allemaal volgeboekt, dus het zal weer ‘bakske vol’ zijn op het Lisp. Like good old times dus. Wij hebben er alvast zin in, en we hopen van jullie hetzelfde.

Tot zaterdag!

Fotos_