Wedstrijdverslag | za 16-03-2013

Sporting Charleroi vs Waasland-Beveren

Gisteren trok WB naar Charleroi. Met een gelijkspel in de heenronde kwam onze ploeg naar Manbourg om te winnen. We begonnen gretiger aan de match dan Charleroi. De eerste kans was er voor WB. Na handspel van Bojovic mocht Rowell een vrije schop nemen. Hij krulde de bal naast het muurtje, maar eindigde ook net naast doel. Charleroi kwam meer in de wedstrijd met meer balbezit en Pollet en Rossini die onze verdediging opjagen.

Na 20 minuten zaten beide ploegen in de wedstrijd, waardoor een eerste goal zou vallen. Milicevic pikt een pass van Kaya mee, waardoor Coosemans achter zich moest kijken. 1-0 voor de thuisploeg, die meer en meer druk zette. Net voor de rust kreeg Rossini een rode kaart voor het stevig natrappen op Doumbia. Charleroi moest met tien man verder. Charleroi kreeg het hiermee, net voor de rust, moeilijk. Stijn De Smet kwam redelijk dicht bij een kopbal-doelpunt, maar Sifakis kon de bal redden. We moesten de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de rust zette onze ploeg druk op Charleroi. De Smet kan een de bal op zijn rechter nemen voor doel, maar die ging net naast. Da Silva was ondertussen gretig ingevallen. Sifakis moet dan ook een harde knal stoppen. We speelden met meer risico, waar Charleroi gebruik van kon maken. In de 81ste minuut kon Coosemans redding brengen op Milicevic, maar de bal belandde bij Pollet, die daarop scoorde. Het is diezelfde Pollet die enkele minuten later opnieuw de bal in de netten duwde. Met tien tegen elf werd de eindstand 3-0.

Waasland-Beveren: Colin Coosemans, Cédric D’Ulivo, Jonas Ivens, Kassim Doumbia, Gal Shish, Jonathan Rowell, Bas Sibum, Barak Badash, Jordan Remacle, Vito Plut, Stijn De Smet

Charleroi: Michail Sifakis, Francisco Martos, Francis N’Ganga, Mijuško Bojovic, Christophe Diandy, Samuel Fabris, Onur Kaya, Danijel Milicevic, David Pollet, Ederson, Giuseppe Rossini

Voorbeschouwing_

Reactie Glen De Boeck: “In het begin van de wedstrijd waren wij de betere ploeg. Op het moment dat het elf tegen tien wordt, hebben we dat goed gedaan tot aan de vervangingen. Dan zijn we met te veel mensen voor de bal gaan spelen, waardoor de organisatie weg was. En dan heb je twee keer balverlies en loop je op een dodelijke counter. We hebben het over onszelf afgeroepen. Is het nu door het omschakelen van techniek of met te veel man achter bal aan lopen, Charleroi kon hiervan profiteren! Zij speelden met tien rond hun baklijn. We hadden meer geduld moeten hebben en gebruik moeten maken van de ruimtes die er waren en dat hebben we te weinig gedaan. Het is spijtig, want het is een gemiste kans. Maar nu op naar Play-off 2. We zitten in een hele goeie poule. Mechelen en Leuven zijn leuke ploegen om tegen te spelen en met Charleroi kunnen we revanche halen voor deze wedstrijd, die we hebben verloren.”

 

 

Fotos_