Wedstrijdverslag | za 08-03-2014

Sporting Lokeren – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren hield zaterdagavond buur Sporting Lokeren op een gelijkspel. Gescoord werd er niet in het Daknamstadion. W-B is na de zege van OH Leuven tegen Anderlecht nog niet zeker van een Play-off II-ticket. Volgend weekend ontvangt geel-blauw Standard Luik in de Freethiel voor de laatste en beslissende speeldag van de reguliere competitie.

Lokeren was de meest bedrijvige ploeg in het openingskwart met pogingen van onder meer Sergio Dutra, Hamdi Harbaoui en Alexander Scholz, die van dichtbij over schoot. Het doelgevaar aan de overzijde was aanvankelijk schaarser. Een afgeweken schot van Ivan Trickovski verraste bijna doelman Davino Verhulst. Gaandeweg de eerste periode herstelde Waasland-Beveren het evenwicht en was het aan geel-blauw om voor dreiging te zorgen. Zo waaide een scherpe voorzet van Trickovski maar net voorbij de Lokerse goal. Het bleef 0-0 tot aan het rustsignaal.

Na de pauze was de thuisploeg een paar keer dicht bij de openingstreffer. Sergio Dutra knikte het leer tegen de paal en Onur Kaya dwong met een geplaatste vrijschop Colin Coosemans tot een knappe parade. Met nog een kwartier op de klok stuurde Peeters Robert Demjan de wei in. De aanvaller kwam Trickovski aflossen. De bezoekers kwamen in de tweede helft maar moeilijk tot uitgespeelde kansen. Kort voor het slot was Karim Belhocine dicht bij de 0-1, hij knikte de hoekschop van Robin Henkens over de dwarsligger.

De derby van het Waasland eindigde zo op een scoreloos gelijkspel. Door de zege van OH Leuven tegen Anderlecht is W-B nog niet zeker van het behoud. Het laatste Play-off II-ticket zal op speeldag 30 worden uitgedeeld.

 

Sporting Lokeren: Verhulst; Galitsios, Scholz, Maric, Corryn; De Pauw (77′ Patosi), Overmeire, Persoons, Kaya, Dutra; Harbaoui (61′ Ansah)

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Gershon, Cale; Trickovski (77′ Demjan), Sibum, Blondelle, Henkens; Oumarou, Veselinovic

Gele kaarten: 15′ Sibum, 21′ Blondelle, 80′ Kaya

Toeschouwers: 8.159

Scheidsrechter: Johan Verbist

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voorbeschouwing_

Zaterdag 8 maart is het weer zover: de Wase derby! Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie trekt Waasland-Beveren naar Daknam voor de confrontatie met de buren van Sporting Lokeren. De wedstrijd wordt om 20u00 op gang gefloten door scheidsrechter Johan Verbist.

Lokeren staat met 47 punten op een voorlopige vijfde plaats in de stand. Met zes punten voorsprong op KRC Genk en AA Gent is de club, net als vorig seizoen, al zeker van deelname aan Play-off I. W-B kan zich mits een zege in Daknam verzekeren van een Play-off II-ticket. Bij puntenverlies van OH Leuven tegen Anderlecht is W-B ook zeker van het behoud.

De confrontatie van zaterdag is intussen al de vijfde ontmoeting tussen beide ploegen. Vorig seizoen verloor W-B zijn wedstrijd op het veld van Lokeren met 2-0. Het was de eerste officiële wedstrijd voor geel-blauw van doelman Colin Coosemans. De terugwedstrijd op de Freethiel werd afgesloten met een scoreloos gelijkspel, waardoor W-B een verlengd verblijf in de hoogste voetbalafdeling veiligstelde.

Dit seizoen kwam Lokeren op de Freethiel met 0-2 winnen in de Jupiler Pro League en met 1-3 in de achtste finales van de Cofidis Cup. Lokeren kan voor de derby van het Waasland niet rekenen op de geschorsten Hans Vanaken en Denis Odoi. Bij W-B geen geschorsten. Bas Sibum heeft nog steeds vier gele kartons achter zijn naam staan.

Voor de wedstrijd tegen Sporting Lokeren selecteerde Bob Peeters precies dezelfde twintig spelers als vorig weekend voor het duel met Zulte Waregem: Cale, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, Gabriel, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Niet geselecteerd: Doumbia, Santos, Luyckx

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Fotos_

Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B
Sporting Lokeren – W-B