Wedstrijdverslag | za 05-10-2013

W-B – KV Oostende

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond zijn eerste zege in de competitie geboekt. In eigen huis versloeg het KV Oostende met 2-0. Robin Henkens opende de score in de eerste helft met een rake vrije trap. Vroeg in de tweede helft verdubbelde René Sterckx de score. In de stand klimt W-B van de vijftiende naar de dertiende plaats.

Waasland-Beveren verscheen met volgende elf spelers aan de aftrap: Coosemans; D’Ulivo, Bojovic, Sibum, Blondelle; Maric, Godemèche, Trickovski, Henkens; Oumarou, Veselinovic. Voor Cédric D’Ulivo was het zijn eerste wedstrijd na een korte periode van inactiviteit wegens zijn blessure. Glen De Boeck zag zijn pupillen in het belangrijke duel met de kustploeg het best starten. W-B zocht de aanval op, maar was iets te slordig in de opbouw, waardoor het gecreëerde gevaar beperkt bleef.

De thuisploeg had maar liefst 63% balbezit in een eerste helft die weinig grote kansen opleverde. Jonathan Wilmet schoot hoog over voor KV Oostende, Aboubakar Oumarou was een gesel voor de bezoekende defensie, maar kon Cédric Berthelin niet passeren. De Kameroener was er een keer dicht bij na een actie waarbij hij knap in balbezit bleef, maar de bezoekende doelman stopte het schot van de aanvaller.

Een kleine tien minuten voor het rustsignaal mocht Robin Henkens achter de bal plaatsnemen na een handsbal bij KV Oostende. De middenvelder krulde het leer knap in de touwen: 1-0, een verdiende voorsprong voor W-B. De thuisploeg moest het enkele minuten later zonder Ivan Trickovski stellen. De Macedoniër had een blessure opgelopen en werd naar de kant gehaald voor René Sterckx, die net als D’Ulivo zijn wederoptreden maakt. Het bleef 1-0 tot aan de pauze.

Oostende voerde bij de rust een dubbele wissel door: Mushekwi en Lukaku kwamen in het veld voor Hempte en Wilmet. Toch was het Waasland-Beveren dat de wet bleef dicteren. Al gauw resulteerde dat in een tweede doelpunt. Invaller en uitblinker Sterckx tekende met een gekruist schot dat via de paal zijn weg naar de netten vond voor de 2-0. Net voor het uur moesten de bezoekers verder met z’n tienen na rood voor kapitein Yohan Brouckaert voor een tackle met de voeten vooruit op Sterckx.

De thuisploeg mocht even later aanspraak maken op een strafschop toen diezelfde Sterckx gehaakt werd in het strafschopgebied, maar de bal ging niet op de stip. Waasland-Beveren verzamelde nog kansen via Sterckx en een bedrijvige Oumarou. Aan de overzijde beleefde Colin Coosemans een rustige avond. In het wedstrijdslot verwaterde de partij wat, de wedstrijd was immers al gespeeld. W-B boekte zo na een overtuigende prestatie zijn eerste zege in de competitie en wipt in de stand over Oostende naar plaats dertien.

Na het komende wedstrijdvrije weekend trekt W-B naar Leuven (19/10/2013, 20u00). De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt een week later plaats, op 26 oktober tegen Lokeren.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Bojovic, Sibum (k), Blondelle; Maric (63′ Rowell), Godemèche, Henkens, Trickovski (40′ Sterckx); Oumarou, Veselinovic (88′ Demjan)

KV Oostende: Berthelin, De Schutter, Siani, Depoitre (76′ Canesin), Brillant, Van Imschoot, Brouckaert (k), Dessaer, Wilmet (46′ Mushekwi), Hempte (46′ Lukaku), Berrier

Gele kaarten: 10′ Maric, 48′ Dessaer, 92′ Rowell, 92′ Berrier

Rode kaarten: 57′ Brouckaert

Doelpunten: 37′ Henkens 1-0, 51′ Sterckx 2-0

Toeschouwers: 6.000

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voorbeschouwing_

Glen De Boeck maakte vrijdagmiddag na de training zijn selectie bekend voor de wedstrijd van zaterdag (aftrap: 20u00) tegen KV Oostende. De oefenmeester rekent op volgende twintig spelers (in numerieke volgorde) voor het duel met de promovendus.

Selectie W-B: Clepkens, Bojovic, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Rowell, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Sterckx, Coosemans, Van den Eynde, Demjan, Maman

Geblesseerd: Cale, Belhocine, Gershon

Geschorst: /

Niet geselecteerd: Santos, Chimezie Mbah, Lebbihi, Luyckx

Naast de blessures van Cale, Belhocine en Gershon moest ook Alec Luyckx het de afgelopen dagen even rustig aan doen omdat hij vermoeidheidsverschijnselen vertoonde. De jongeling zal volgende week wellicht weer aansluiten. Cédric D’Ulivo behoort voor het eerst sinds de bekerwedstrijd bij Roeselare weer tot de wedstrijdkern. Ook René Sterckx is er weer bij na zijn blessure. Zijn laatste wedstrijd speelde hij in en tegen Bergen.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Fotos_