Wedstrijdverslag | zo 19-07-2015

Waasland-Beveren – Asteras Tripoli

Waasland-Beveren heeft zondag tijdens de fandag met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Griekse Asteras Tripoli. Het was Renaud Emond die in de tweede helft een Grieks doelpunt uit de eerste periode uitwiste. W-B kende zo een geslaagde generale repetitie voor het echte werk. Want komend weekend wordt het nieuwe seizoen al afgetrapt. 

Op de jaarlijkse fandag van de club kregen de supporters niet enkel de kans om op foto- en handtekeningenjacht te gaan, maar ze konden de spelers ook meteen aan het werk zien in een voorsmaakje op het echte werk, dat volgende week in Anderlecht van start zal gaan. Tegenstander was de Griekse subtopper Asteras Tripoli, dat vorig jaar een vierde plaats behaalde in de competitie en ook de poulefase van de Europa League wist te bereiken.

De tijd van experimenteren is zo goed als voorbij en coach Stijn Vreven bracht een competitief elftal tussen de lijnen. De geblesseerde Hugo Sousa werd in het hart van de defensie vervangen door Gary Coulibaly en voorin werd Renaud Emond gekoppeld aan targetman Zinho Gano.

De spelers wilden het vertrouwen van hun coach niet beschamen en begonnen met veel drang naar voren. Na slechts vijf minuten kon Steeven Langil een eerste keer zijn klasse tonen door twee tegenstanders in de wind te zetten, maar zijn schot vloog naast. Veel uitgespeelde acties zagen we echter niet, want ook Asteras Tripoli wou zich niet zomaar gewonnen geven, met veel harde duels tot gevolg. W-B toverde enkele vlotte combinaties op de mat en wist daarbij de organisatie te bewaren, maar botste vijf minuten voor de pauze op een snelle counter van de vinnige Grieken. Afwerker van dienst was Jeronimo Barrales. 0-1 was meteen de ruststand.

Na de rust stuurde de bezoekende coach Vergetis Staikos elf nieuwe spelers het veld in, terwijl Stijn Vreven het vertrouwen behield in zijn manschappen om de achterstand om te buigen. En dat loonde al snel. Vijf minuten ver de tweede periode kopte centrale verdediger Jonathan Buatu, die was blijven hangen na een hoekschop, een voorzet op doel en Renaud Emond toonde zijn killerinstinct door de bal -ook al met het hoofd- van richting te doen veranderen: 1-1!

De Grieken waren niet bij machte om tegen te prikken en Waasland-Beveren ging door op zijn elan. Zo konden Langil en kersverse aanwinst Erdin Demir meermaals hun flank afdraven. De aanwezige supporters zagen het graag gebeuren en zetten zich vol achter hun ploeg. De beste kans op de overwinning kwam er helemaal op het einde, toen Langil de bal enig mooi buitenkantje rechts op het hoofd van de ingevallen Dylan De Belder schilderde, maar die kopte het leer over het doelhout. Nog meer dan het resultaat, zal vooral de prestatie onze jongens moed en vertrouwen geven met het oog op de nakende start van de competitie.

Voorbeschouwing_

Waasland-Beveren speelt zondag tijdens de fandag een oefenwedstrijd tegen het Griekse Asteras Tripoli. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Freethielstadion en vangt aan om 15.00 u. Abonnees van W-B krijgen gratis toegang tot het stadion. Niet-abonnees vanaf 12 jaar betalen €10. Kinderen onder 12 jaar krijgen gratis toegang.

Abonnees voor de vakken A, B en C kunnen op vertoon van hun abonnement het stadion betreden. Abonnees voor de vakken E, F, G en H krijgen aan inkomhal C een gratis toegangsticket voor de wedstrijd. Niet-abonnees kunnen kaartjes kopen aan het loket aan de Lindenlaan. Dat kan vanaf 14.00 u. Toegang tot het stadion enkel via inkomhal C, tijdens de wedstrijd is enkel het Cibel Café geopend. Opgelet: alleen abonnementshouders die hun abonnement voor het seizoen 2015-2016 fysiek kunnen voorleggen aan de inkom (C), krijgen gratis toegang tot de wedstrijd! Nog geen abonnement? Bestel HIER dan snel jouw exemplaar en haal het nog tijdig af voor de oefenwedstrijd tegen Tripoli. Zondag is het secretariaat geopend vanaf 10.00 u.

Asteras Tripoli is het nummer vier van de voorbije competitie in Griekenland en bereidt zich voor op een nieuwe Europese campagne. Tripoli heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Vorig jaar plaatste de club uit de Peloponnesos zich ook voor de poulefase. Het deed dat via de kwalificaties na zeges tegen RoPS, Mainz 05 en Maccabi Tel Aviv. In de groepsfase zelf eindigde Tripoli als derde. De Grieken zaten in een loodzware groep met Besiktas, Tottenham Hotspur en Partizan Belgrado.

Bij Tripoli staat voormalig jeugdinternational Ritchie Kitoko op de loonlijst. De Congolese Belg kwam vorige zomer in Griekenland terecht na omzwervingen bij o.a. Albacete, Udinese, Granada en Tenerife. Verder heeft de club heel wat sterke Argentijnen in de rangen, waaronder aanvaller Jeronimo Barrales, winger Pablo Mazza en rechtsachter Brian Lluy. Asteras Tripoli wordt al enkele jaren getraind door de jonge coach Staikos Vergetis.

Laat je Facebookvrienden weten dat je naar de fandag komt, bevestig je aanwezigheid op het Facebookevenement en nodig je vrienden uit!

Fotos_

19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag
19-07-2015
Fandag