Wedstrijdverslag | za 21-12-2013

Waasland-Beveren – K. Lierse SK

Waasland-Beveren heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. Het zette zaterdagavond K. Lierse opzij met 3-1. Dalibor Veselinovic zorgde al na een kwartier voor de 1-0, maar kort na de pauze bracht Kostadin Hazurov Lierse langszij. Veselinovic en de ingevallen Robert Demjan stelden in de slotfase de overwinning veilig: 3-1.

Door de afwezigheid van Nicolas Godemèche, geel geschorst, en Jorn Vermeulen, die opnieuw hinder ondervindt aan de hamstrings, zag Bob Peeters zich genoodzaakt zijn basiself voor de wedstrijd tegen Lierse opnieuw wat om te gooien in vergelijking met de wedstrijd bij KV Mechelen. Cédric D’Ulivo loste Jorn Vermeulen af op de rechtsachter. Ivan Trickovski stond na twee speeldagen weer in de basis.

Waasland-Beveren maakte meteen zijn intenties kenbaar. Trickovski probeerde het spectaculair, maar raakte het leer niet goed genoeg bij zijn omhaal. Aan de overkant zette Wanderson een actie op vanop links om vervolgens met rechts uit te halen. Colin Coosemans had er weinig problemen mee. Kort voorbij het openingskwartier joeg Robin Henkens het leer in de kleine rechthoek, Dalibor Veselinovic zette zijn voet ertegen en zo stond het al vroeg in de wedstrijd 1-0! Na zes competitieduels zonder doelpunt, lukte het dan toch voor geel-blauw.

Ook na het openingsdoelpunt bleef W-B voor de aanval kiezen. Hanan Maman kon twee keer uithalen, zijn eerste poging ging hoog over, bij zijn tweede schot bracht Lierse-doelman Igor Berezovsky redding. Bij de hoekschop die erop volgde konden ook Milos Maric en Karim Belhocine uithalen, maar het bleef 1-0.

Tussendoor kopte Hamary Traore voor Lierse de bal op de dwarsligger. Kort voor de pauze nog twee kansjes voor de bezoekers: Benjamin Lambot en even later Wouter Corstjens konden hun inzet niet kadreren. Zo leidde Waasland-Beveren verdiend aan de rust met 1-0.

Stanley Menzo liet bij de start van de tweede helft Kostadin Hazurov opdraven in plaats van Traore. De Bulgaar had nog geen bal geraakt, maar tekende meteen voor de gelijkmaker na een hoekschop van Wanderson: 1-1. Waasland-Beveren acteerde na de pauze niet meer op hetzelfde niveau als in het eerste bedrijf. De schuiver van Trickovski, onschadelijk gemaakt door Berezovsky, was een van de weinige kansen van W-B tot aan het uur.

Daarna was het wachten tot de sterk ingevallen Robert Demjan een knappe actie opzette op de linkerflank en Maric bereikte in de Lierse zestien. De Serviër legde het leer klaar voor Veselinovic, die van dichtbij raak trof: 2-1. Vijf minuten later verloste Demjan de thuisploeg met zijn eerste treffer in Beverse loondienst. Zo eindigde de wedstrijd op 3-1, de tweede zege voor W-B van het seizoen, de eerste onder Bob Peeters.

Dankzij de overwinning tegen Lierse en het gelijkspel een week eerder bij KV Mechelen, nadert Waasland-Beveren in de stand tot twee punten van OH Leuven, de nummer veertien in het klassement. Op donderdag 26 december (aftrap: 20u30) speelt W-B zijn laatste wedstrijd van 2013, bij Club Brugge. Na een korte winterstop hervat W-B op 18 januari in het eigen Freethielstadion tegen Bergen.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Bojovic, Belhocine (k), Cale; Henkens, Blondelle, Maric (85′ Sibum); Trickovski (90′ Emond), Veselinovic, Maman (72′ Demjan)

K. Lierse SK: Berezovsky; Hoefkens, Corstjens, Swinkels, Farag; Lambot, Wils, Ghaly (81′ Yasser); Traore (46′ Hazurov), Losada (k), Wanderson (73′ Bourabia)

Doelpunten: 17′ Veselinovic 1-0, 47′ Hazurov 1-1, 79′ Veselinovic 2-1, 84′ Demjan 3-1

Gele kaarten: 24′ Henkens, 31′ Traore, 21′ Swinkels, 43′ Blondelle, 81′ D’Ulivo, 83′ Maric, 90′ Wils

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Toeschouwers: 5.114

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Voorbeschouwing_

Speeldag 20 plaatst Waasland-Beveren tegenover K. Lierse SK. De wedstrijd wordt zaterdagavond 21 december om 20u00 afgetrapt in het Freethielstadion. Het is meteen het laatste thuisduel voor W-B in 2013. Nadien volgt voor de winterstop nog één competitiewedstrijd, op tweede kerstdag bij Club Brugge.

Vrijdagochtend werd een laatste keer getraind voor het treffen met Lierse. René Sterckx en Christian Santos kregen verzorging. Aboubakar Oumarou is intussen vertrokken naar Kameroen. Fayçal Lebbihi trainde al grotendeels mee met de groep, maar een selectie kwam voor hem nog te vroeg. Ook Jorn Vermeulen moet afhaken met hinder aan de hamstrings.

Nicolas Godemèche slikte tegen KV Mechelen zijn vijfde gele karton en moet zaterdag geschorst toekijken. Renaud Emond behoort voor het eerst sinds zes wedstrijden wel weer tot de wedstrijdkern.

Bob Peeters rekent op volgende negentien spelers voor de partij tegen Lierse (in numerieke volgorde): Cale, Doumbia, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Emond, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Coosemans, Van den Eynde, Luyckx, Demjan, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Santos, Oumarou, Rowell, Lebbihi, Vermeulen, Sterckx, Gershon

Geschorst: Godemèche

In aflevering 21 van W-Btv blikt Mijusko Bojovic kort vooruit op de wedstrijd tegen Lierse, dat met zeventien punten uit negentien duels op een voorlopige twaalfde plaats in de stand staat. Bekijk hieronder de volledige aflevering van W-Btv.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Fotos_