Wedstrijdverslag | za 01-02-2014

Waasland-Beveren – KV Kortrijk

Waasland-Beveren heeft zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen KV Kortrijk. Een verdiend punt voor W-B, dat bijna een volledige helft met z’n tienen op de mat stond na twee keer geel voor Mijusko Bojovic. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Elimane Coulibaly scoorde eerst voor de Kerels, Karim Belhocine zette nog voor de pauze de eindstand op het bord.

Nog geen Ruben Gabriel bij Waasland-Beveren, Rami Gershon behoorde tegen KV Kortrijk wel tot de selectie. Het was de eerste keer sinds de wedstrijd bij Lierse SK, eind augustus 2013, dat de Israëliër in de wedstrijdkern zat. Voorts rekende Bob Peeters weer op zijn intussen vertrouwde basiself. Het was intussen al de vierde opeenvolgende wedstrijd die Waasland-Beveren met dezelfde basisspelers aanvatte.

Vroeg in de wedstrijd pakte Mijusko Bojovic zijn eerste karton van het seizoen (!), later in de wedstrijd zou helaas ook een tweede volgen. Mustapha Oussalah zorgde voor het eerste gevaar in de wedstrijd. De linksback trof het zijnet. De thuisploeg reageerde via Robin Henkens, ex-W-B-doelman Michael Clepkens met de parade. Na net geen kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Stijn De Smet bereikte Elimane Coulibaly in de rechthoek en de stevige aanvaller knikte het leer voorbij Colin Coosemans in de touwen: 0-1.

Waasland-Beveren ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, een knappe aanval via Robert Demjan en Ivan Trickovski werd door Robin Henkens aan de tweede paal in het zijnet getrapt. Toen Cédric D’Ulivo daarop met een enkelblessure het terrein moest verlaten, mocht Rami Gershon zich opmaken voor zijn eerste JPL-wedstrijd in ruim vier maanden tijd. Het leek geel-blauw wel een boost te geven want in de volgende fase bracht kapitein Karim Belhocine op een vrije trap van Henkens de stand weer in evenwicht. Zo stond het na een evenwichtige eerste helft 1-1.

Vroeg in de tweede helft werd Bojovic met een tweede gele kaart naar de douches verwezen, en kort daarop zag het er nog slechter uit voor W-B toen scheidsrechter Derycke de bal op de stip legde na licht contact tussen Hrvoje Cale en Brecht Capon. Maar Colin Coosemans weerhield met een knappe save KVK-prijsschutter Ivan Santini van een veertiende seizoenstreffer. Waasland-Beveren hield met een man minder prima stand tegen de Kortrijkzanen en kreeg zelfs nog enkele prima kansen op de 2-1. Een hardwerkende Dalibor Veselinovic probeerde het vanuit een scherpe hoek, maar schoot hard over.

In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een tweede treffer: Een schot van Santini werd nog net in corner afgeweken en voor W-B zagen Trickovski en Nicolas Godemèche -met een knappe volley- hun pogingen gekeerd worden door Clepkens. Een spannende slotfase bracht zo geen doelpunten meer op, waardoor ook na negentig minuten spelen de 1-1 op het bord bleef staan. Een verdiend punt voor Waasland-Beveren, dat met een juiste mentaliteit knap standhield tegen KV Kortrijk. Zo loopt W-B één puntje in op de nummer veertien in de stand, OH Leuven.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (24′ Gershon), Belhocine (k), Bojovic, Cale; Trickovski, Godemèche, Sibum, Henkens (79′ Lebbihi); Demjan (53′ Vermeulen), Veselinovic

KV Kortrijk: Clepkens; Heylen, Tomasevic, Chanot, Oussalah; De Mets, Pavlovic (79′ Raman), De Smet, Mahau (46′ Capon); Ivan Santini, Elimane Coulibaly

Doelpunten: 12′ Elimane Coulibaly 0-1, 30′ Karim Belhocine 1-1

Gele kaarten: 2′ Bojovic, 9′ Oussalah, 50′ Bojovic, 53′ Chanot, 59′ Cale

Rode kaarten: 50′ Bojovic (2x geel)

Scheidsrechter: Thierry Derycke

Toeschouwers: 4.653

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voorbeschouwing_

Speeldag 24 in de  Jupiler Pro League plaatst Waasland-Beveren tegenover KV Kortrijk. De wedstrijd vindt plaats in het Freethielstadion en wordt afgetrapt op zaterdag 1 februari om 20u00. Scheidsrechter Thierry Derycke zal de partij in goede banen leiden. Kortrijk staat een voorlopige zevende plaats in de stand en maakt nog kans op een Play-off I-ticket. W-B kan onderin het klassement alle punten gebruiken om weer weg te komen van de vijftiende plaats.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en KV Kortrijk, in het Kortrijkse Guldensporenstadion, eindigde op 2-1. Santini, Coulibaly en Veselinovic tekenden toen voor de doelpunten. De Kortrijkse prijsschutter Ivan Santini zit intussen al aan dertien doelpunten, Dalibor Veselinovic vond de laatste weken ook vlot de weg naar de netten en zit nu aan zeven goals. De ontmoeting van vorig seizoen in het Freethielstadion eindigde op 1-0 na een doelpunt van Badash.

Twee Kortrijk-spelers hebben een verleden bij Waasland-Beveren: Stijn De Smet, die vorig seizoen op de Freethiel rondliep, en doelman Michael Clepkens, tot november 2013 nog derde doelman bij geel-blauw. KV Kortrijk behaalde in zijn laatste vijf wedstrijden één overwinning, op het veld van KAA Gent. Toch behouden de roodhemden nog alle kansen op Play-off I. Dat hebben zij onder meer te danken aan de 0 op 15 van concurrent KRC Genk.

Bob Peeters kan voor het duel met de Kerels beschikken over nagenoeg dezelfde kern als in de voorgaande drie duels van W-B. Slechts één wijziging: Rami Gershon komt in de selectie in de plaats van Alec Luyckx. Gershon, die de voorbije weken wedstrijdritme opdeed bij de beloften, behoort voor het eerst sinds de wedstrijd bij Lierse eind augustus 2013 weer tot de kern voor een Pro League-wedstrijd.

Verder nog geen Aboubakar Oumarou en Ruben Gabriel in de selectie. Gabriel speelde afgelopen maandag al wel mee met de beloften, voor Oumarou komt een selectie eveneens nog te vroeg. Er zijn ten slotte geen geschorsten voor de partij.

Volgende spelers  (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern: Cale, Doumbia, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon en Van Steelant.

Geblesseerd: Santos, Rowell, Sterckx

Geschorst: /

Niet geselecteerd: Oumarou, Gabriel, Van den Eynde, Luyckx, Maman

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Fotos_