Wedstrijdverslag | za 01-11-2014

Waasland-Beveren – KV Oostende

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een belangrijke thuisoverwinning geboekt tegen KV Oostende. Renaud Emond tekende voor de enige treffer van de partij. De score had nog kunnen oplopen, maar Didier Ovono hield zijn ploeg recht. Het slot was razend spannend. W-B hield stand en maakt na de deugddoende zege een klein sprongetje in het klassement. 

Net als voor de wedstrijd tegen KAA Gent, moest Ronny Van Geneugden voor de confrontatie met KV Oostende weer wat wijzigingen doorvoeren in zijn basiself. David Hubert en Robson Severino da Silva keerden terug uit schorsing en namen hun posities weer in. Milos Maric was er niet bij nadat hij in Gent vroegtijdig zijn wedstrijd moest staken met een hamstringblessure. Hij werd op het middenveld vervangen door Siebe Blondelle, die een rijtje opschoof. Ook Robin Henkens en Amido Baldé verschenen weer aan de aftrap.

Waasland-Beveren nam meteen het heft in handen en begon gretig aan de wedstrijd, met veel zin voor initiatief en collectieve pressing. Na wat kleine kansjes langs beide kanten, was de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg: Baldé gaf goed mee met Emond, maar die verslikte zich oog in oog met Didier Ovono in zijn controle. Baldé zelf probeerde het een minuutje later met een gekruist schot, Ovono kon nog net in corner tikken. Het was slechts uitstel van executie, een minuutje later zette Renaud Emond zijn linker tegen het afgeweken schot van Hubert en vloerde Ovono met een hard schot in de verste  hoek: 1-0.

De voorsprong na een kwart wedstrijd was verdiend, en W-B bleef ook daarna voor de aanval kiezen met een handvol pogingen van onder anderen Hubert, Emond, Henkens en Baldé. KV Oostende kon daar maar weinig tegenover plaatsen. Wel kwam geel-blauw goed weg toen Carl Hoefkens een hoekschop van dichtbij over de dwarsligger trapte. De voorsprong halfweg was desalniettemin meer dan terecht.

De bezoekers zaten na de pauze beter in de wedstrijd. Toch vertaalde dat zich niet meteen in grote kansen voor de Kustboys. Aan de overzijde was Baldé wel dicht bij een tweede Beverse treffer: de spits kopte het leer op het doelkader. Colin Coosemans mocht zich aan de overzijde onderscheiden op een snedige vrijschop van Franck Berrier. Met nog twintig minuutjes op de klok vroeg Emond, moegestreden, om zijn vervanging. David Destorme loste hem af. De tweehonderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League voor de middenvelder, die nog erg dicht bij een goal was. Ovono tikte zijn inzet over doel en zorgde ervoor dat de slotfase spannend bleef.

Dat de gelijkmaker er uiteindelijk niet kwam, had W-B mede te danken aan een prima organisatie en opperste concentratie tot de laatste seconden -een scenario zoals in de wedstrijden tegen KV Kortrijk en KRC Genk moest en zou vermeden worden. Jorn Vermeulen maakte nog een erg belangrijke sliding op de voorzet van Berrier. W-B was er zelf nog een keer dicht bij via invaller Hrvoje Cale, de Kroaat schoot op aangeven van Baldé naast de Oostendse kooi. Zo bleef het 1-0 en mag geel-blauw drie punten bijtellen op zijn conto. Met veertien stuks staat Waasland-Beveren weer tussen de mensen.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen, Robson, Sousa, Addy; Henkens, Hubert, Blondelle; Emond (72′ Destorme), Baldé, Ibou (85′ Cale)

KV Oostende: Ovono; Luissint (80′ Coussement), Brillant, Hoefkens, Lukaku; Berrier, Jonckheere (76′ Ruytinx), Siani, Wilmet; Canesin (46′ Ruiz), Coulibaly

Doelpunten: 23′ Emond 1-0

Gele kaarten: 26′ Canesin, 34′ Jonckheere, 62′ Vermeulen, 83′ Coosemans

Scheidsrechter: Christof Dierick

Toeschouwers: 4.685

Voorbeschouwing_

Het is een drukke week in de Jupiler Pro League, de midweekduels zijn nog maar net achter de rug of komend weekend wordt alweer speeldag 14 afgewerkt. Op zaterdag 1 november ontvangt Waasland-Beveren kustploeg KV Oostende. De partij wordt afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Christof Dierick.

Het is de vijfde ontmoeting tussen beide teams in de hoogste voetbalklasse. Vorig seizoen boekte geel-blauw zijn eerste zege van het seizoen tegen de Kustboys. 2-0 werd het op de Freethiel na doelpunten van Robin Henkens en René Sterckx. In het Albertpark werd in zeer winderige omstandigheden met 2-1 verloren, ondanks de hoekschop van Henkens die rechtstreeks in doel werd gekruld. Tijdens de Play-offs verlieten we de kuststad met een brilscore, de laatste wedstrijd van deze nacompetitie werd thuis met 0-1 verloren.

KV Oostende is aan een wisselvallig seizoen bezig. De mannen van trainer Frederik Vanderbiest wisselen knappe zeges af met mindere prestaties. Op de vorige speeldag werd revelatie Westerlo met een 4-0-pandoering terug richting Kempen gestuurd. Zo prijkt KVO na 13 speeldagen op een mooie, gedeelde zevende plaats. Vijf keer werd er gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en vijf maal verloren.

W-B verloor de voorbije drie wedstrijden in de competitie en staat nu op een voorlopige vijftiende plaats in het klassement. Het ligt allemaal nog dicht bij elkaar in de buik van het klassement. Een goede prestatie tegen KVO zou de Leeuwen een boost kunnen en moeten geven voor de moeilijke verplaatsingen -naar Lokeren en Club Brugge- die nog volgen.

Trainer Ronny Van Geneugden moet het nog altijd stellen zonder Mijusko Bojovic (quadriceps) en Aboubakar Oumarou (knie). Ook Milos Maric (hamstrings), Cédric D’Ulivo (adductoren) en Wouter Corstjens (teen) zijn onbeschikbaar. Kapitein David Hubert en Robson Severino da Silva zijn na hun speeldag schorsing weer beschikbaar. De voorwaardelijke schorsing van David Destorme gaat pas in na het weekend. Hij speelt zaterdag zijn tweehonderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League!

 

Wedstrijdselectie voor W-B voor Waasland-Beveren – KV Oostende: Rogiest, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, De Pauw, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa, Luyckx en Deflem.

 

Ook voor de sfeer wordt gezorgd. Voor en na de wedstrijd wordt in het Themacafé het publiek warm gehouden door de muzikale ambiance van DJ Cloudgrinder!