Wedstrijdverslag | za 03-05-2014

Waasland-Beveren – KV Oostende

“Het tempo lag niet erg hoog. Als Oumarou zijn actie kon afwerken, spelen we wellicht gelijk”, opende Bob Peeters de persbabbel na Waasland-Beveren – KV Oostende met een beknopte analyse van de laatste wedstrijd van het seizoen. “Maar ik wil ook het positieve onthouden: Alec Luyckx speelde weer een prima wedstrijd. Hem wacht een mooie toekomst.”

We zaten met een krappe kern, ik had nog elf fitte spelers over. Toen Robert Demjan geblesseerd uitviel, waren dat er nog tien. We hadden daags voordien nog twee jongens moeten opbellen. Voor hen werd het natuurlijk een leuke wedstrijd, de dag van hun leven. In de tweede helft was Coosemans aan het opwarmen. Als er iets zou gebeurd zijn met een speler, hadden we hem moeten opstellen als veldspeler. We konden in deze wedstrijd immers geen risico nemen met Cale, Blondelle en Henkens, die op één gele kaart van een schorsing stonden. Je moet dan redeneren in functie van volgend seizoen.”

Hoe kijkt Peeters terug op Play-Off II? “In onze eerste wedstrijden van de Play-Offs zaten we nog in de goede flow van de reguliere competitie, maar daarna brak de veer. Uiteindelijk hebben we in de competitie gedaan wat we moesten doen: in eerste klasse blijven. In de voorbije Play-Offs hebben we zaken gezien die we eigenlijk al wisten.”

“We blijven nu nog enkele dagen trainen en zullen onder andere individuele testen doen. Zo kunnen we de spelers een aangepast programma meegeven tijdens hun vakantie. Op 17 juni starten we weer met fysieke tests en op vrijdag 20 juni is er de eerste open training”, blikt de oefenmeester al vooruit naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voorbeschouwing_

Voor onze laatste wedstrijd van Play-Off II en van het seizoen 2013/2014 ontvangen we zaterdagavond KV Oostende in het Freethielstadion. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt  en staat onder leiding van scheidsrechter Denis Vanbecelaere.

Het is inmiddels de vierde confrontatie tussen W-B en de kustploeg. Beide teams wisten hun thuiswedstrijd te winnen in de reguliere competitie. Het werd 2-0 op de Freethiel en 2-1 in het Albertpark. Enkele weken geleden hielden W-B en KVO zich in evenwicht in de tweede wedstrijd van de Play-Offs. Er vielen toen geen doelpunten. Oostende verloor nog niet in PO2 en is na vijf duels reeds zeker van poulewinst en dus ook een dubbel barrageduel tegen de winnaar van Play-Off 2B. Voor Waasland-Beveren staat er sportief niets meer op het spel, al zal het team zonder twijfel een lang seizoen in schoonheid willen afsluiten.

Bob Peeters moet zaterdag twee geschorste middenvelders missen: Ruben Gabriel en Bas Sibum. Robin Henkens, Siebe Blondelle en Hrvoje Cale staan nog steeds op één gele kaart van een automatische schorsing. Lopen zij tegen een geel karton aan in deze laatste wedstrijd, dan nemen zij hun schorsing mee naar het komende seizoen. Dalibor Veselinovic komt ook zaterdag niet meer in actie. De Serviër recupereert voorspoedig van zijn knieblessure, maar er wordt geen risico genomen met de lange spits.

Tevens kan tegen de kustploeg geen beroep gedaan worden op Karim Belhocine, die met de adductoren sukkelt. Ook Ivan Trickovski, die donderdag op training door de enkel ging en die daarbij verzwikte, en Cédric D’Ulivo, die met hinder aan de hamstrings kampt, moeten geblesseerd toekijken. Zo verschijnen er twee nieuwe namen in de selectie: centrale verdediger Thomas Michot van de U19 en middenvelder Tom Vermeire van de beloften. Ook Siebe Blondelle wordt na zijn lichte blessure weer opgenomen in de wedstrijdkern.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) werden geselecteerd voor de laatste wedstrijd van het seizoen: Cale, Bojovic, Henkens, Maric, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Luyckx, Demjan, Gershon, Maman, Michot en Vermeire.

Geblesseerd: Belhocine, Trickovski, Veselinovic, Rowell, D’Ulivo, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Geschorst: Gabriel, Sibum

Niet geselecteerd: Santos

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean