Wedstrijdverslag | za 09-03-2013

Waasland-Beveren vs Beerschot AC

We luisterden naar de reactie van Jurgen Cavens na de wedstrijd Waasland-Beveren – Beerschot:

“Voor en tijdens de wedstrijd sta je daar niet bij stil, maar na de wedstrijd denk je er toch aan. Ik heb bij zowel Beerschot als Lierse gespeeld, dus het is echt een dubbel gevoel. Ik ben opgelucht voor Lierse, maar het is sneu voor Beerschot. Zij hebben nu nog maar een waterkans om in eerste te blijven. Het zal heel moeilijk worden voor hun. Je merkte het ook in het spel, zij moesten! Onze eerste helft daarentegen was niet goed. We verloren dikwijls de bal. De tweede helft hebben we ons goed herpakt met zelfs veel mooie uitgespeelde kansen om nog meer te scoren. We hebben echt gevoetbald en naar oplossingen proberen zoeken. Het ging veel beter en we speelden heel rustig. We hebben allemaal hard gewerkt tot op het einde met als resultaat de drie punten.”

“Nog één wedstrijd naar Charleroi en dan komen de play-offs eraan. Het was dus nu, ook al was de druk eraf, belangrijk dat we in het ritme bleven, alles gaven en vertrouwen op bleven doen. We kunnen nu even genieten van een overwinning samen met de supporters en de club. De mensen die ons altijd hebben gesteund hebben, verdienden die drie punten.

Voorbeschouwing_

Waasland-Beveren neemt het morgen in eigen huis op tegen Beerschot AC. Voor de thuisploeg is het een wedstrijd zonder belang. Dat is wel wat anders voor de bezoekers uit Antwerpen. Voor hen is het treffen met Waasland-Beveren een cruciale wedstrijd in de strijd om het behoud.

Beerschot kent een erg woelig seizoen. Na een goede start begonnen de verliespartijen zich op te stapelen. Trainer Adrie Coster liet zijn jongens mooi voetbal brengen, maar de resultaten bleven uit. Voor grote baas Patrick Van Noppen zat er niks anders op dan de sympathieke Nederlander te ontslaan en te vervangen door Wim De Corte, in een niet zo ver verleden nog trainer van Wetteren. Maar ook hij kon het woelige tij niet keren. Uiteindelijk werd oude bekende Jacky Mathijssen aangetrokken om redding te brengen, met Wim De Corte als assistent-trainer. Heel veel heeft het echter niet uitgehaald. De ontreddering bij de club en haar supporters bereikte vorige speeldag tegen Lierse een hoogtepunt: Beerschot ging er kansloos onderuit en ziet zo Lierse met een mentale en cijfermatige voorsprong aan de laatste twee cruciale wedstrijden beginnen. Wil Beerschot zich redden, dan zal het hoogstwaarschijnlijk nog zes punten nodig hebben uit de resterende twee wedstrijden. Zaterdag is het eerst Waasland-Beveren, de week nadien volgt Cercle Brugge. Geen onmogelijke opdracht dus, maar de vraag is hoe de spelers met de druk zullen omgaan. Dat de club zenuwachtig is, blijkt ook uit het feit dat ze enkele dagen geleden een oefenwedstrijd tegen Tienen gepland hadden waar geen enkele journalist of toeschouwer op aanwezig mocht zijn. Een gesloten training als het ware en dat voor een wedstrijd tegen Waasland-Beveren. De cijfers spreker echter voor zich: als Lierse zaterdag een beter resultaat haalt dan Beerschot, spelen de paarse ratten PO3 en dit samen met Cercle Brugge.

 

En Waasland-Beveren zal het Beerschot niet gemakkelijk maken. Hoewel we sinds vorige speeldag mathematisch gered zijn (we lopen nog altijd met een glimlach op ons gezicht) en de inzet van deze wedstrijd voor onze club veel minder is dan voor Beerschot, zullen onze spelers er alles aan doen om een goede wedstrijd te spelen. Zonder de stress van de degradatie kan er immers vrij en vrank gespeeld worden. Op basis van de ticketverkoop zal de Freethiel trouwens voor de derde keer op rij goed gevuld zijn, een ideaal moment dus om onze trouwe supporters nog eens te verwennen en zo te bedanken voor hun steun tijdens de afgelopen maanden. En wie weet zien die supporters zaterdag enkele andere gezichten aan de aftrap. Nu de redding een feit is, kan trainer Glen De Boeck (met wie de gesprekken over een verlengd verblijf op de Freethiel trouwens goed verlopen) immers enkele andere spelers uittesten met het oog op de komende PO2. Reden genoeg dus om zaterdag massaal naar de Freethiel af te zakken!

Fotos_