Wedstrijdverslag | za 17-11-2012

Waasland-Beveren vs Club Brugge

Gisteren, 17 november, verloor onze club met zware 2-6 cijfers voor een uitverkocht Freethielstadion. Waar we dachten misschien wel een punt of zelfs drie punten thuis te houden, werd het een ware afstraffing. Club Brugge walste over een niet goed spelend Waasland-Beveren.

Al na 12 minuten stond de eerste goal voor Club op het bord. Bacca kan scoren na een mooie aanval. Twee minuten later was het Rafaelov, na een klutsbal op de lat, die de 0-2 mocht aanleveren. Diezelfde scoorde ook de 0-3, wat meteen de ruststand werd. Na de rust was er dan toch voor WB een grote kans, maar Cavens kon net niet bij de voorzet van Wesley Sonck. Het is Club Brugge die met Lestienne de volgende goal maakt. 0-5. Ook ex-SKB Björn Vleminckx pakte zijn graantje mee. Hij mocht invallen en de laatste goal maken voor Club. De eer-redders voor WB kwamen er van Ladrière en Sonck (penalty door fout op Plut).

Door het verlies van WB, winst van Cercle en gelijkspel van Charleroi komt WB onderaan het klassement. Het wordt zaak voor onze spelers om de volgende wedstrijden het roer om te gooien en volop voor de winst te gaan, te beginnen met KV Mechelen. Een ding was zeker, aan onze supporters zal het niet gelegen hebben.

Komaan WB!!!

Voorbeschouwing_

Zaterdagavond komt Club Brugge naar de Freethiel. Een wedstrijd die om vele redenen heel interessant om volgen wordt…

Het huidige parcours van Club Brugge in de Jupiler Pro League vormt stilaan voer voor historici. Het is immers van voor de Tweede Wereldoorlog geleden dat blauw-zwart nog vijf competitieduels op rij heeft verloren! De wedstrijd op Waasland-Beveren wordt zo uitermate boeiend voor liefhebbers van cijfermateriaal: een nieuwe nederlaag betekent 0 op 18 en een reeks van 2 op 24. Het zal in de annalen van de clubgeschiedenis héél ver zoeken worden om iets gelijkaardigs terug te vinden.

Of het zover komt, valt natuurlijk af te wachten. Naast het feit dat een zwaar gewond dier soms dubbel zo gevaarlijk is, bestaat er immers nog een andere geschiedenis: eentje die leert dat Club Brugge zelden punten laat liggen op de Beverse Freethiel. Werden topclubs als RSC Anderlecht, Standard Luik en Racing Genk geregeld puntenloos naar huis gestuurd, dan toonde Club Brugge zich twintig jaar lang het zwarte beest van SK Beveren.

We hebben er even de cijfers bijgehaald vanaf het seizoen 1991-1992. Sindsdien speelde SK Beveren 15 seizoenen in eerste klasse, en speelde het dus 15 keer op de eigen Freethiel tegen Club Brugge. Geel-blauw won geen enkele match en speelde amper vier keer gelijk (0-0 in 1991-1992 en 1992-1993, 1-1 in 1993-1994 en 2004-2005)! Alle andere thuiswedstrijden tegen blauw-zwart gingen verloren, met af en toe zelfs een zware nederlaag (3-5 in 1995-1996, 0-4 in 2001-2002 en liefst 2-7 in 2002-2003).

De geschiedenis speelt dus allerminst in het voordeel van geel-blauw, en het wordt afwachten of Waasland-Beveren die trend kan stoppen. Eén of drie punten zouden nochtans ook in het Wase kamp van harte welkom zijn, want ondanks een sterke tweede helft tegen Charleroi kampeert Waasland-Beveren nog altijd op een vijftiende plaats in het klassement. Anderzijds heeft Waasland-Beveren de voorbije weken getoond dat het nog steeds als een hecht blok voetbalt en dat dit regelmatig puntengewin oplevert.

We zullen het tegen Brugge wel zonder onze kapitein Kristof Lardenoit moeten doen. Hij is geelgeschorst. Dugary zal er de volgende maanden door een afgesneden achillespees niet bij zijn.

Beide ploegen die dringend punten nodig hebben, in een wedstrijd die sowieso geschiedenis zal schrijven: ofwel zet blauw-zwart zijn zegereeks op de Freethiel verder, ofwel breekt geel-blauw een hardnekkige traditie en duwt het Club in de grootste sportieve crisis in meer dan 70 jaar! Alle ingrediënten lijken dus aanwezig om er een memorabele voetbalavond van te maken.

Alle supporters dus op post!

 

 

Fotos_