Wedstrijdverslag | za 18-08-2012

Waasland-Beveren vs KAA Gent

Waasland-Beveren werd vanavond pas in de slotfase uitgeteld door KAA Gent. Het werd 0-2. Iedereen was het er na de match over eens dat de thuisploeg minstens een punt verdiende, en op basis van een sterke tweede helft misschien meer.

De omstandigheden – het was voetballen in een loden warmte – waren niet ideaal om er een mooie wedstrijd van te maken. Waasland-Beveren, met D’Ulivo op de rechts- en Farssi op de linksback, moest in de beginfase van de wedstrijd vooral controleren en deed dat goed. Gent kon slechts af en toe dreigen, maar Clepkens kwam nooit in de problemen. Na de drinkpauze kwam Waasland-Beveren opzetten. De eerste grote kans kwam er via een opnieuw nuttige Plut wiens kopbal door doelman Padt gered werd. Vlak voor rust opnieuw twee grote mogelijkheden voor Waasland-Beveren. Ladrière claimde een penalty en even later scoorde hij zelfs maar de lijnrechter zag buitenspel.

 

Na de rust was de eerste grote kans voor Gent, maar het schot van Brüls belandde op de dwarsligger. Dat kan ik ook, moet Dugary gedacht hebben. Zijn prachtig vluchtschot ging vlak over de kruising in de tribune. Trainer Dirk Geeraerd bracht er vervolgens Da Silva in, en mede door zijn inbreng werd Gent volledig weggedrukt. Ook het publiek zette zich volledig achter de thuisploeg. Hij dribbelde meteen de verdediging van Gent op een hoopje, maar kon net niet afwerken. Ondertussen was ook Farssi de backlijn ingedribbeld, maar ook hij kon niet afwerken. Bij een volgende grote kans voor Waasland-Beveren kon Arzo de bal in de kleine backlijn ontzetten. Op de tegenaanval schiet Van Der Bruggen de 0-1 op het bord. Waasland-Beveren gaat nu nog meer aanvallen, en Gent kan hiervan profiteren. Na voorbereidend werk van Conté schiet Brüls de 0-2 hoog in het doel en konden de boeken toe.

Waasland-Beveren verdiende vandaag veel meer dan deze 0-2 nederlaag. Iedereen was het er na de wedstrijd over eens dat deze ploeg niet lang meer zal moeten wachten op een overwinning. In de wetenschap dat er de volgende weken nog enkele nieuwkomers speelklaar zullen geraken, mogen we hopen dat de details die nu nog het verschil maken de volgende weken in ons voordeel zullen uitdraaien.

De club wenst bij deze ook onze supporters van harte te bedanken voor de schitterende sfeer. In de tweede helft was de vocale steun bij wijlen indrukwekkend. Bedankt supporters, we hopen jullie binnenkort een overwinning in ruil te geven.

Waasland-Beveren speelde met: Clepkens, Farssi, D’Ulivo, Lardenoit, Belhocine, Sibum, Mendy (46′ Blondelle), Dugary (81′ Snelders), Ladriere, Cavens (76′ Da Silva), Plut.

Voorbeschouwing_

Zaterdag ontvangen we voor de tweede thuiswedstrijd provinciegenoot AA Gent op onze Freethiel. De Buffalo’s willen het minstens even goed doen als vorig seizoen toen ze op een vierde plaats eindigden. Voorlopig kennen ze echter een minder goede start van het seizoen. Hun eerste competitiewedstrijd wonnen ze nog wel tegen Lierse (2-0), maar de week nadien verloren ze met 3-1 op het veld van Zulte-Waregem. Vorige week tegen OH Leuven kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met vier punten uit drie wedstrijden kan trainer Sollied niet tevreden zijn. Bovendien werd het Europees uitgeschakeld door het bescheiden Hongaarse Videoton. De terugwedstrijd verloor Gent met zware 3-0 cijfers. Al zijn er verzachtende omstandigheden. Gent miste afgelopen speeldagen de geblesseerden Bernd Thijs en Yaya Soumahoro. Vooral de afwezigheid van eerstgenoemde scheelt toch een serieuze slok op de borrel op het middenveld. Beide spelers sluiten deze week opnieuw aan bij de groep dus zullen zaterdag mogelijks opnieuw aan de aftrap staan.

 

Volgens de supporters van Gent is er maar 1 reden dat het minder draait met hun ploeg. Zij wijzen op het vertrek van enkele sterkhouders die niet of nauwelijks werden vervangen. Met het vertrek van Elimane Coulibaly, Tim Smolders, Jesper Jørgensen en Yassine El Ghanassy verloor Gent inderdaad heel wat talent en ervaring. Maar een blik op de kern leert ons dat er nog genoeg potentieel aanwezig is om op zijn minst mee te doen voor PO1. En met Wouter Wouter Corstjens (Westerlo), Mo Messoudi (KV Kortrijk) en Jordan Remacle hebben ze een aantal sterke transfers gerealiseerd. En manager Louwagie kennende zal hij de volgende weken nog wel iets uit zijn hoed toveren zodat Gent opnieuw binnen de top zes zal spelen. Maar net zoals bij Standard vorige week zal Gent gebrand zijn om nu al de drie punten mee naar huis te nemen en zo de rust in de club te bewaren.

 

Voor Waasland-Beveren is het de vierde zware wedstrijd op rij. Dat de loting ons niet gunstig gezind was, wisten we al enkele weken, maar als je dan effectief aan de vooravond van een wedstrijd staat, dan besef je des te meer welke zware wedstrijden we al gehad hebben en welke ons nog staan te wachten. Twee penalty’s, een own-doelpunt, en twee niet-gefloten strafschoppen hebben ervoor gezorgd dat we op Brugge en Standard telkens met 3-1 gingen verliezen. Maar eerlijk is eerlijk: geen van deze twee ploegen heeft de overwinning gestolen. Het knappe gelijkspel tegen Mechelen was een verdiende opsteker voor de spelers en supporters. Onze jongens moeten elke week verder bouwen en ook in die zware weken genoeg zelfvertrouwen hebben om het de tegenstrever zo moeilijk mogelijk te maken. En dat zal die overwinning sneller dan verwacht volgen. Zeker thuis moeten we uitgaan van puntenwinst, ook al is het tegen Gent.