Wedstrijdverslag | za 15-12-2012

Waasland-Beveren vs KV Kortrijk

Waasland-Beveren heeft vanavond op de Freethiel zijn tweede thuisoverwinning behaald. Het won met 1-0 tegen KV Kortrijk na een felbevochten wedstrijd. Een doelpunt van Badash in de tweede helft bracht de supporters in extase. Door deze overwinning klimmen we naar de dertiende plaats in het klassement.

De wedstrijd begon met acht minuten vertraging. Scheidsrechter Brinckman verplichtte enkele spelers om hun kousen aan te passen. Deze vertraging leek in het voordeel van de bezoekers te spelen, want zij waren in de beginfase de meest bedrijvige ploeg. Coosemans moest in de beginfase twee reddingen uit zijn handschoenen toveren. De eerste kans voor WB was voor Cruz maar zijn bal ging naast. Opschudding op de Freethiel wanneer iedereen een penalty claimt na handsbal, maar de scheidsrechter fluit geen penalty. Even later een schietkans van Sonck maar doelman Keet redt makkelijk. De beste kans voor Kortrijk kwam er na een uitbraak van Chavarria. Coosemans kan nog net met de voet redding brengen. Even later opnieuw de bezoekers maar het schot van Martin gaat net voorlangs. Net voor rust wordt Cruz nog onderuit getrapt maar hij komt met de schrik weg.

Waasland-Beveren komt vol goede moed uit de kleedkamer en creëert verschillende doelpogingen. De eerste is voor Lepoint, maar zijn schot uit de draai gaat net over. Opnieuw consternatie wanneer Sonck wordt afgefloten voor buitenspel. Volgens de supporters op de zittribune die allemaal rechtveerden was het onterechte beslissing. Even later opnieuw Sonck in een hoofdrol, maar hij kopt de voorzet van Rowell naast. Rond het uur zet Belhocine een knappe actie op. Hij steekt d’Ulivo prachtig diep en die zet voor naar de eerste paal waar Barak Badash voor de doelman komt en de 1-0 tegen de netten prikt. De Freethiel in lichterlaaie! Ei zo na was het enkele minuten later 2-0, maar een ingestudeerde vrijschop wordt door Sonck op de doelman getrapt. Waasland-Beveren claimt ook in de tweede helft nog een strafschop na een trekfout op Lepoint, maar opnieuw laat de scheidsrechter doorspelen. Een hardwerkende Sonck doet in de slotfase nog een mooie actie langs de lijn en speelt zich knap vrij maar er is niemand gevolgd. In de vier minuten extra tijd bibbert de hele Freethiel en schreeuwen de supporter de longen uit hun lijf, maar na het fluitsignaal mag het vuurwerk opnieuw afgeschoten worden.

Zo behaalt Waasland-Beveren zijn vijfde overwinning en schuift verder op in het klassement. Op basis van de tweede helft kunnen we deze overwinning verdiend noemen. We staan nu op een dertiende plaats, boven Cercle, Lierse en Beerschot. Enige smet op deze wedstrijd is de gele kaart voor Bas Sibum waardoor hij er volgende week tegen Cercle niet bij zal zijn.

Waasland-Beveren speelde met: Coosemans, Shish, D’Ulivo, Blondelle, Belhocine, Sibum, Rowell, Cruz (87′ Cavens), Lepoint, Badash (87′ Ladriere), Sonck.

Voorbeschouwing_

Vorige zaterdag namen we al revanche tegen AA Gent voor de twee late doelpunten uit de heenwedstrijd. Dit weekend krijgen we de uitgelezen kans om de onverdiende nederlaag op het veld van KV Kortrijk recht te zetten. Elke supporter die Waasland-Beveren een warm hart toedraagt, herinnert zich deze wedstrijd wellicht nog: twee vermijdbare tegendoelpunten, een strafschop die niet gefloten werd, de betwistbare tweede gele kaart voor Lepoint en het (al dan niet terecht) afgekeurde doelpunt van Ghadir.

Kortrijk staat momenteel met 28 punten uit 19 wedstrijden op een knappe zevende plaats in het klassement en doet dus weer volop mee voor een plaats in PO1. De troepen van Hein Vanhaezebrouck verloren wel  hun 2 laatste competitieduels tegen Charleroi en Zulte-Waregem.  Op het veld van Charleroi verloren ze met 2-0 en vorige week gingen ze voor de bijl met 1-2 in de West-Vlaamse derby tegen seizoensrevelatie Zulte-Waregem. De Kortrijkzanen zullen dus ongetwijfeld gebrand staan op een goede prestatie.

Bij Waasland-Beveren wordt de hand van Glen De Boeck steeds herkenbaarder in het spel en ook het geheel staat stilaan op punt.  Dit resulteert in beter voetbal en een aangenaam kijkstuk voor de supporters. Hier heeft  Jonathan “Johnny” Rowell ongetwijfeld een groot aandeel in. Met zijn vista,  goede passing en zijn Britse vechtlust begint hij zich stilaan te ontbolsteren als draaiende motor van de ploeg. Ook Daniel Cruz lijkt zich terug in de ploeg geknokt te hebben.

Aangezien onze concurrenten voor het behoud een onderling duel uitvechten, doen we mits winst altijd een goede zaak in het klassement. Met het huidige vertrouwen binnen de spelersgroep en  de steun van ons publiek moet dit lukken.

Komaan W-B!

Fotos_