Wedstrijdverslag | za 04-08-2012

Waasland-Beveren vs KV Mechelen

Goed georganiseerd WB houdt KV in bedwang

 

Waasland-Beveren heeft in haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in eerste nationale een goede prestatie afgeleverd. Het hield de bezoekers van KV Mechelen in bedwang en creëerde zelf ook enkele kansen. In de slotfase waren de beste kansen voor de bezoekers, maar gelukkig bleef het bij 0-0. Het eerste punt in de competitie is dus binnen.

 

Meer dan 5000 supporters zagen in een sfeervolle Freethiel van bij de start twee ploegen die er volop voor gingen. Toch bleef de wedstrijd lange tijd op slot. Veel middenveldvoetbal en mooie combinaties, dat wel, maar echt grote kansen vielen er in de beginfase niet te noteren. Mechelen probeerde via Enevoldsen en Van Tricht, maar hun pogingen vormden geen gevaar voor Clepkens. Waasland-Beveren, met nieuwkomer Vito Plut in de spits, kwam er stilaan beter uit en kon meer kansen creëren. Op het half uur werd Plut de diepte ingestuurd. Op weg naar doel werd hij echter foutief gestopt door Biset die er slechts geel voor kreeg. Meteen daarna de beste kans voor Waasland-Beveren maar de vrijschop van Farssi belandde op de daklat. Maar ook Mechelen kreeg nog een goede mogelijkheid om de score te openen toen Cordaro na een lange dribbel Junker bereikte. Deze laatste trapte echter naast doel.

 

Na de rust zagen we opnieuw twee ploegen die volop voor de overwinning bleven gaan. Er kwamen ook meer kansen. Zo was Plut dichtbij de openingstreffer op aangeven van Ladrière. En ook Snelders had een doelpunt aan de voet. Eerst kon Renard zijn schot nog blokkeren, in de rebound dwarrelde zijn poging centimeters na. De beste kansen kwamen er in de absolute slotfase nog voor Mechelen. Eerst miste Diabang voor open doel na een geweldige reflex van Clepkens, en in de laatste seconden kopte De Petter een bal tegen de paal.

 

Na het fluitsignaal was iedereen het er over eens dat het een aangename wedstrijd was tussen twee ploegen die goed georganiseerd speelden. Voor Waasland-Beveren is het een tweede geslaagde test op rij. Zowel in de tweede helft op Brugge als tegen Mechelen heeft trainer Dirk Geeraerd getoond dat hij de spelers goed kan plaatsen en er op korte tijd opnieuw een hecht blok van heeft gemaakt. Dat we twee wedstrijden op rij vooral in de tweede helft sterke momenten kenden, toont misschien ook aan dat het conditioneel goed zit met onze spelers. En met de komst van Vito Plut hebben we een perfect aanspeelpunt. Hoewel hij nog maar drie dagen in het land is, heeft hij getoond dat hij een sterke spits is die zeer snel en altijd aanspeelbaar is.

 

Het huiswerk is nog niet volledig klaar, er moeten hier en daar misschien nog wat wijzigingen komen, maar wat we de voorbije twee wedstrijden gezien hebben, stemt ons tevreden. Waasland-Beveren heeft de kwaliteiten en de drive om de volgende maanden haar supporters te verwennen. Voor ons mag het al volgend weekend zijn wanneer we het opnemen tegen Standard Luik.

 

Waasland-Beveren speelde met: Clepkens, Van Hemert, Lardenoit, Belhocine, Blondelle, Sibum, Dugary (’46 Da Silva), Ladriere (’70 Snelders), Farssi, Seoudi (’70 Cavens), Plut.

Voorbeschouwing_

Eindelijk weer eersteklassevoetbal op de Freethiel!

 


Zaterdag maken we ons op voor de eerste eersteklassewedstrijd sinds lang op de Freethiel. We ontvangen voor deze belangrijke wedstrijd KV Mechelen, een ploeg die door velen als dé revelatie van deze competitie getipt wordt. Op de eerste speeldag bewezen ze meteen dat ze in goede doen zijn. Voor Waasland-Beveren is het taak om de goede prestatie van de tweede helft op Brugge verder te zetten en het Mechelen zo moeilijk mogelijk te maken.

De laatste competitiewedstrijd tussen SK Beveren en KV Mechelen dateert al van vijf april 2004. Die wedstrijd verpulverde het Ivoriaans getinte Beveren (met Kristof Lardenoit op de bank – hij viel vijf minuten voor het einde in) de bezoekers uit Mechelen met 6-0. Doelpunten werden gescoord door Arsène Ne (2x), Moussa Sanogo, Steven Wostijn, Venance Zezeto en Giles Yapi Yapo. Dat seizoen degradeerde Mechelen en moest het zelfs naar derde klasse wegens het niet behalen van een licentie. Door eindrondewinst in tweede klasse wisten ze zich in 2007 echter opnieuw te verzekeren van eerste klasse, maar aangezien Beveren dat seizoen naar tweede klasse degradeerde, misliepen beide ploegen elkaar. En dus is het al meer dan acht jaar geleden dat Mechelen nog eens voor een competitiewedstrijd op de Freethiel te gast was.

 

Mechelen wordt door vele kenners getipt als mogelijk revelatie van het seizoen. Ze hebben Achter de Kazerne dan ook heel wat mooie nieuwkomers aangetrokken. Spelers als Steven De Petter (ex-Westerlo), Mads Junkers (ex-Vitesse, ex-Roda JC), Thomas Enevoldson (ex-Groningen) en Nicklas Pederson (ex-Groningen) zijn ervaren jongens die in staat zijn om het reeds sterke team (met onder andere nog Chen, Cordaro, Renard en Chomsi) op sleeptouw te nemen. Reeds in de oefencampagne was het duidelijk dat men in eerste klasse rekening zal moeten houden met dit nieuwe Mechelen. Het was dan ook geen verrassing dat op de eerste speeldag Charleroi de boot inging met 4-2. De Mechelse doelpuntenmakers waren De Petter (2x) en Robin Henkens (2x). Deze laatste had bovendien de assists voor beide doelpunten van De Petter aan de voet, waardoor deze youngster (vorig seizoen kwam hij nauwelijks van de bank) terecht uitgeroepen werd tot de speler van de eerste speeldag. Bij de nieuwkomers mogen we uiteraard ‘onze eigen’ Joachim Van Damme niet vergeten te vermelden. Damos zal zaterdag echter nog niet te zien zijn in geel-rode outfit omdat hij nog een tweede schorsingsdag uitzit. Ook ex-WB’er Laurens Paulussen maakte tot voor kort deel uit van de groep, maar hij verhuisde vorige week naar tweedeklasser Westerlo. Mechelen zal zaterdag waarschijnlijk ook geen beroep meer kunnen doen op Boris Pandza. Deze centrale verdediger trekt naar het Oekraïense Arsenal Kiev.

 

Voor de supporters van Waasland-Beveren wordt het zaterdag sowieso genieten. Voor de supporters van het vroegere SK Beveren zal het een prettig weerzien zijn met eersteklassevoetbal op de Freethiel. Voor de supporters van het vroegere Red Star zal het de eerste keer zijn dat ze als thuissupporter in eerste klasse hun spelers kunnen aanmoedigen. Op dit moment is onze kern nog niet volledig, maar de tweede helft op Brugge toonde wel aan dat er heel wat potentieel aanwezig is. Als we dit spelniveau zaterdag de hele wedstrijd kunnen brengen, kunnen we onze sterke thuisreputatie van de voorbije jaren misschien in stand houden.

 

De abonnementenverkoop kende de voorbije weken een serieuze piek waardoor we zaterdag heel wat volk mogen verwachten op onze tribunes. Met de sfeervolle supporters uit Mechelen naast ons zal dit sowieso tot heel wat gezang leiden. Wij kijken alvast uit naar zaterdag, en we zien jullie graag op een van de vele tribunes! Tot dan!